tag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post3223736445254425926..comments2024-03-26T09:21:03.478+02:00Comments on Silja, Food & Paris: Jõhvika-ingverikastmega valge šokolaadi kookSilja Luidehttp://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-88385644966612780562018-12-27T17:49:41.454+02:002018-12-27T17:49:41.454+02:00Karoliina, aitäh! mul on selle üle hästi hea meel ...Karoliina, aitäh! mul on selle üle hästi hea meel :) toredat aastalõppu!Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-37818755124149575372018-12-24T17:27:33.978+02:002018-12-24T17:27:33.978+02:00Väga maitsev kook, meie tänasel jõululaual!Väga maitsev kook, meie tänasel jõululaual!Karoliinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-44171830164353344362014-11-12T08:17:16.076+02:002014-11-12T08:17:16.076+02:00Kõige lihtsam variant on osta poest gluteenivabu k...Kõige lihtsam variant on osta poest gluteenivabu küpsiseid - nt Prismas on neid päris hea valik - ja teha tavaline purustatud küpsiste ja sulatatud võiga põhi. Selle tegemisõpetus on mul siin retseptis kirjas. Aga väga hea on ka šokolaadipõhi: http://www.siljafoodparis.blogspot.com/2014/02/kuldkollane-marmorkook-sokolaadipohjal.html, samuti mandli-kookoshelbe oma: http://www.siljafoodparis.blogspot.com/2013/08/beseekattega-marja-toorjuustukook.html. Ka kaerahelbepõhi saab alati kiita, aga kui soovid gluteenivaba, siis osta kindlasti gluteenivabu kaerahelbeid (mina kasutan ainult neid): http://www.siljafoodparis.blogspot.com/2013/05/suhkruroosiirupiga-juustukook.htmlSilja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-49216120565719478082014-11-11T17:07:36.609+02:002014-11-11T17:07:36.609+02:00Millist põhja, Silja, sa soovitad selle koogi puhu...Millist põhja, Silja, sa soovitad selle koogi puhul teha, kui külla tuleb gluteenivaba dieediga inimene?<br />Kätlinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-34419535542112716792014-01-29T17:40:19.918+02:002014-01-29T17:40:19.918+02:00Väga armsalt öeldud -suur aitäh Sulle, Kristel! Mu...Väga armsalt öeldud -suur aitäh Sulle, Kristel! Mul on hullult hea meel, et see kook Teie perele ka meeldis! Jagatud rõõm on ikka topelt rõõm!!! :) :) :)Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-28183648694662838702014-01-29T16:11:28.960+02:002014-01-29T16:11:28.960+02:00Avastasin alles praegu, et see retsept on blogis k...Avastasin alles praegu, et see retsept on blogis ka olemas :)<br />Ma tegin seda kooki jõulude ja aastavahetuse ajal lausa kolmel korral. Põhjaks oli isetehtud piparkoogitaigen ja retseptis ei teinud ainsatki muudatust. Täna tütar ütles, et ta tahaks uuesti seda jube head juustukooki saada ja siis igaks juhuks vaatasin, et kas on blogis olemas :D Nüüd võin oma rebitud ajalehejupi ära visata. <br />Suur aitäh, et sa olemas oled!Kristelhttps://www.blogger.com/profile/11336129278832007855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-75048456552274016752014-01-04T14:11:27.321+02:002014-01-04T14:11:27.321+02:00mul on tõeliselt hea meel seda kuulda - aitäh, Mer...mul on tõeliselt hea meel seda kuulda - aitäh, Merilin! :) <br /><br />pigem on kohupiimakookide puhul oht vedelaks jääda, sest toorjuust on oluliselt paksema ja rasvasema konsistentsiga kui kohupiim, mistõttu nt mune on vähem vaja lisada. antud juhul oli lisaks veel ka päris palju šokolaadi, mis selle "tarretamistriki" igal juhul ära teevad :) <br /><br />aga ma olen ise ka seda kastet tavaliselt kannu v kausiga kõrvale pakkunud - lihtsalt pildi peal nägi selline variant kuidagi parem välja ehk see kaste tegi kooki fotogeenilisemaks :)<br /><br />head küpsetamist ja toredat uut aastat Sulle, Merilin!<br />Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-48740059322684275492014-01-03T18:36:19.038+02:002014-01-03T18:36:19.038+02:00Sama kook oli meie jõululaual ka! :)
Mis teisiti ...Sama kook oli meie jõululaual ka! :) <br />Mis teisiti oli, oli 400g tainast 26cm-s vormis ja 200g toorjuustu asemel kohupiim - ämmal on varasemalt ainult toorjuustuga koogid vedelaks jäänud, nii et ta kindluse mõttes käskis kohupiima natuke panna :D<br />Me ise panime kastme kannu ja valasime värskelt peale, igaüks nii palju, kui ise tahtis.<br /><br />Lõppkokkuvõttes meeldis kook kõigile ja allesjäänud kastet sai verivorstide jaoks kasutada :DMerilinhttps://www.blogger.com/profile/16576797441804800558noreply@blogger.com