tag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post8165188319628852500..comments2024-03-26T09:21:03.478+02:00Comments on Silja, Food & Paris: Trühvlikook ja šokeeriv avastusSilja Luidehttp://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-22503124302179964002013-03-27T13:41:08.623+02:002013-03-27T13:41:08.623+02:00aitäh, Kerti, infot jagamast! täitsa uskumatu!aitäh, Kerti, infot jagamast! täitsa uskumatu!Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-16103913421514289582013-03-26T21:46:15.300+02:002013-03-26T21:46:15.300+02:00Toote koostisele lisaks tasuks uurida ka päritolum...Toote koostisele lisaks tasuks uurida ka päritolumaad, seda muide ka ökokaupade puhul. Sest võib juhtuda, et mahemärgistusega Hiina päritolu toodet on kasvamise ajal kastetud jõeveega, mis aegajalt süttib põlema...(lihtsalt nõuded mahetoodetele on maailmas niivõrd erinevad). Lähemalt saab lugeda siit: http://www.telegram.ee/toit-ja-tervis/usa-toitumisspetsialist-mahetoodang-hiinast-on-kasvatatud-saastaveesAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02138289019461778669noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-24933926624549605942013-03-20T16:31:43.783+02:002013-03-20T16:31:43.783+02:00Kaido, kas sa tõesti usud, et Eestis leidub eriti ...Kaido, kas sa tõesti usud, et Eestis leidub eriti palju inimesi (eriti veel ise toiduga seotuid) kes pole kunagi päris jõhvikat maitsnud ega näinud?:):):) päris huvitav arvamus muidugi, aga pisut nagu eluvõõras:)<br /> <br />aga rosinates on muidugi (kindlasti mitte "ka") väga palju suhkrut, kuid see on ju naturaalne. probleem oleks siis, kui rosinaga oleks sama asi, et ostad paki rosinaid ja seal on 49% rosinaid ning ülejäänud õli ja suhkur. vaatasin just ühte pakki rosinaid ja seal on ikkagi 99% rosinaid ja see on minu jaoks ok:)<br /><br />mis vaarikamoosi aga puutub, siis ma võin vihjeks öelda, et tänapäeval ei peagi enam kõike ise tegema. nt veini saab täitsa ilma viinamarjaistanduse omamiseta tarbida:) mina ise ostan vaarikaid turult ja ühe tuttava kasvataja käest Lõuna-Eestis, korjan maal vanaema juures ja kodus aias - saab täitsa ilma poemoosita hakkama;-)Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-89334184857254938712013-03-20T14:23:44.404+02:002013-03-20T14:23:44.404+02:00Silja, mine sügisel rappa ja maitse päris jõhvikat...Silja, mine sügisel rappa ja maitse päris jõhvikat. Siis räägi mulle, kas oli magus suutäis.<br /><br />Rosinad sisaldavad ka muuseas u. 70% suhkruid. Seda küll naturaalset. <br /><br />Ma ise olen viimasel ajal vaarikamoose poes vaadanud ja seal on vaarikate ja suhkru osakaal väga kõikuv. Oma moos oleks muidugi kõige parem, aga pole endal vaarikakasvandust.Kaidohttps://www.blogger.com/profile/16472086206947728795noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-81713182077422338912013-03-20T00:35:54.269+02:002013-03-20T00:35:54.269+02:00@ k2q mina suure meesõbrana olen mee osas alati hä...@ k2q mina suure meesõbrana olen mee osas alati hästi valiv olnud - söön vaid tuttavate (ja tuttavate tuttavate) mesike käest ostetud mett. nn poemett üldse ei osta, eriti välismaa oma, sest see on nii maitse kui ka koostise poolest enamasti minu jaoks väga kahtlane kraam. "päris" meega on tohutut suur vahe!<br /><br />@ Ulvi - siis tõesti on 49% veel täitsa hea ju:) aga no James Bond neid ilmselt ikkagi ei sööks ;-)Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-19076809632485937232013-03-19T22:26:50.454+02:002013-03-19T22:26:50.454+02:00Vaatasin huvipärast ka enda kuivatatud jõhvika pak...Vaatasin huvipärast ka enda kuivatatud jõhvika pakendid läbi. Marks ja Spenceri kuivatatud jõhivkates on jõhvikaid 41 %, Rainbow´l 44%. Tundub, et see 49% polegi väga hull.Uhttps://www.blogger.com/profile/10023105754472164136noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-59766936629479034032013-03-19T17:31:42.530+02:002013-03-19T17:31:42.530+02:00Minu allergoloog ütles,et 1 kilost Eesti meest saa...Minu allergoloog ütles,et 1 kilost Eesti meest saab 7 kilo euroopa mett.Kärt Künnapashttps://www.blogger.com/profile/10855373726952521308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-18935753213173891462013-03-19T10:36:40.426+02:002013-03-19T10:36:40.426+02:00mulle endale ka see võrdlus meeldib - mitu kuud hi...mulle endale ka see võrdlus meeldib - mitu kuud hiljem on veel meeles:) aga ajakirjas oli kolmas pilt, mu enda lemmik on esimene foto:)Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-4579980372035831392013-03-18T11:04:34.523+02:002013-03-18T11:04:34.523+02:00See James Bondi võrdlus oli väga hea.:) Arvan, et ...See James Bondi võrdlus oli väga hea.:) Arvan, et Su õel on õigus.mercredihttps://www.blogger.com/profile/13637053028602536339noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-48333003502845800432013-03-18T10:29:30.448+02:002013-03-18T10:29:30.448+02:00Suur aitäh Sulle, Aet, põhjaliku kommentaari eest!...Suur aitäh Sulle, Aet, põhjaliku kommentaari eest! Eks edaspidi tuleb pakendil olevat imepeent kirja põhjalikult uurida. Kuna ma eriti kuivatatud puuvilju ei tarbi (va küpsetamisel jm magustoitude juures), siis siiani ei ole selles osas tervadatud tähelepanu kohaldanud, aga tuleb tõesti välja, et kuivatatud jõhvikal ja kuivatatud jõhvikal on ikka väga suur vahe (49% versus 100%). Igal juhul tänud Sulle info eest - õigete toodete leidmisega ei pea nüüd vaeva nägema!:)Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-39039857398720453942013-03-17T23:42:12.078+02:002013-03-17T23:42:12.078+02:00Welcome to my world, Silja! Šokeerumine teatud too...Welcome to my world, Silja! Šokeerumine teatud toodete koostist nähes meenutab mulle mu oma "avastusi" aastatetagusest ajast. Nüüdseks olen tõenäoliselt kõik toidumaailma šokid läbi elanud ning oma jaoks väärt tooted välja selgitanud. Mitte vaid jõhvikad, vaid väga paljud kuivatatud puuviljad sisaldavad (lisa)aineid, mida ei tahaks tarbida. Levinumad lisaained on sulfitid (E 200 algusnumbrid), mis toimivad kuivatatud puuviljades säilitajatena - neid leidub enamus kuivatatud puuviljades. Lisaks sisaldavad osad kuivatatud puuviljad ohtralt suhkrut (nt viigimarjad, ananassid, jõhvikad, mangod). Mitmed kuivatatud puuviljad (ananass, papaia) sisaldavad ka värvaineid.<br />Sellegipoolest leiab poodidest kuivatatud puuvilju, mis on 100% need viljad, mis pakil kirjas. Mina ostan enamus kuivatatud puuvilju ökopoodidest (või ka nt Selverist, kus ökoletis on väike valik olemas) - vahe pole vaid nende koostises vaid ka maitses. See, kuidas maitseb puhast kuivatatud mango, viigimari või ananass on hoopis teine, kui need samad viljad suhkrustatud kujul. Mitteökodest on hea valik ka Seebergeril, kus enamus kuivatatud puuvilju on lisaainevabad (aga mitte kõik, seega tasub ka sama firma asju ükshaaval uurida). Aet Trisberghttps://www.blogger.com/profile/07849747105258478588noreply@blogger.com