tag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post921832465971639822..comments2024-03-26T09:21:03.478+02:00Comments on Silja, Food & Paris: Imeline šokolaadikook Silja Luidehttp://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-2724087723732142662022-04-01T13:11:37.996+03:002022-04-01T13:11:37.996+03:00Heidi, ma arvan, et sa ei teinud midagi valesti :)...Heidi, ma arvan, et sa ei teinud midagi valesti :) see kook ongi pigem selline tihke, mitte õhuline biskviit, sest sees pole tavalist jahu, vaid koostisained on šokolaad, mandlid, või. munad küll aitavad kerkida ja tainast nö siduda, aga selligipoolest on see tekstuur pigem šokolaadikoogi-laadne. seega pole midagi hullu, kui kook pärast küpsetamist nö kokku vajub. kui kook on tehtud 20 cm vormis, siis saab selle ilusti horisontaalselt pooleks lõigata, mis on siin kõige olulisem :)Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-41252679242911920542022-03-31T21:08:43.784+03:002022-03-31T21:08:43.784+03:00Proovin seda kooki teha,ahjus oli nii ilus kõrge,a...Proovin seda kooki teha,ahjus oli nii ilus kõrge,aga ahjust välja võttes vajus kokku. Mis ma valesti tegin? Oskad mingeid nippe jagada ?Hedihttps://www.blogger.com/profile/07492738924531460306noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-74766694857584468982021-03-23T14:52:10.305+02:002021-03-23T14:52:10.305+02:00tere, Kaire!
oluline on, et põhjal oleks piisaval...tere, Kaire!<br /><br />oluline on, et põhjal oleks piisavalt aega jahtuda, seega kindluse mõttes tasub eelmisel õhtul põhi valmis küpsetada. samuti on vaja koogil paar tundi seista, kui kreem on kihtide vahel, ja ka glasuurile tasub jätta aega tahenemiseks. kui pidu on õhtul, siis ma põhja teeks eelmisel õhtul või hommikul, koogi paneks kokku lõuna ajal ja paar tundi enne pidu eemaldaks vormist ning lisaks glasuuri :)<br /><br />head küpsetamist!<br /><br />Silja Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-80043884863314723882021-03-23T06:33:40.290+02:002021-03-23T06:33:40.290+02:00Tere!
Plaanin seda kooki teha issi sünnipäevaks. ...Tere!<br /><br />Plaanin seda kooki teha issi sünnipäevaks. Kas pigem teha söömise päeval valmis või eelneval õhtul?🙂Kairehttps://www.blogger.com/profile/03305574452296038563noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-68073109375448300732019-12-28T16:13:55.259+02:002019-12-28T16:13:55.259+02:00nii tore seda lugeda! polegi seda kooki ise juba t...nii tore seda lugeda! polegi seda kooki ise juba tükk aega teinud, aga tundub, et tuleb lähiajal taas ette võtta :)Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-34747565938138047892019-12-27T13:13:46.514+02:002019-12-27T13:13:46.514+02:00Tegin koogi ka suuremasse vormi 26 cm. Lisasin ühe...Tegin koogi ka suuremasse vormi 26 cm. Lisasin ühe muna ja siis proportsionaalselt ka kõike muud. Kook oli super rammus ja šokolaadine. Šokohooliku unelm ja nägi imeline välja. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-20992954375816491692015-11-02T10:19:19.661+02:002015-11-02T10:19:19.661+02:00Tere
Mina tegin selle koogi suuremasse vormi, 26 ...Tere<br /><br />Mina tegin selle koogi suuremasse vormi, 26 cm läbimõõduga ja tulemus jäi väga hea. Biskviiti oli pisut raske poolitada, aga tulemust see lõppkokkuvõttes ei rikkunud. Tumeda šokolaadikoguse tegin pooleks piimašokolaadiga ja seetõttu lisasin pisut vähem suhkrut kui retspti toodud. Maitse jäi väga hea, ei liialt magus ega mõru. Pealmisele võõbale lisasin pisut rohkem võid ja sutsu kohvikoort, mille tulemusena oli hiljem kooki lõigata imelihtne, ei pudenenud ega murenenud. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-25456571621389839672015-07-06T19:07:00.491+03:002015-07-06T19:07:00.491+03:00tere, suur rõõm kuulda, et kook meeldib :)
kui ma...tere, suur rõõm kuulda, et kook meeldib :)<br /><br />kui ma retsepti katsetasin, siis proovisin ka suurema kogusega 24 cm vormi teha, aga parim tulemus jäi ikka 20 cm vormis ja retseptis olevate kogustega. samas, keegi siin kommenteerijatest kasutas 23 cm vormi ja kook tuli välja. ma ise teeks suuremale seltskonnale pigem 2 kooki, sest niikuinii pole karta, et ülejääk raisku läheks (juhul, kui üldse jääb midagi üle) ... :)<br /><br />Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-8660378341743239572015-07-06T10:37:40.470+03:002015-07-06T10:37:40.470+03:00Tere, Silja!
Aga kui teha 1,4 kordne kogus 24 cm v...Tere, Silja!<br />Aga kui teha 1,4 kordne kogus 24 cm vormi? Läheks täpselt 7 muna ja ülejäänud koguseid pole köögikaaluga ka raske täpselt mõõta :)<br />Küsin sellepärast, et kook on imehea ja oleks vaja seekord suuremale seltskonnale teha :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-51133823809112938382014-11-23T11:16:20.022+02:002014-11-23T11:16:20.022+02:00tere, Anneli!
aitäh Sulle tagasiside eest :) väga ...tere, Anneli!<br />aitäh Sulle tagasiside eest :) väga tore, et jäid tulemusega rahule! ma ise olen 24 cm läbimõõduga vormi sees seda teinud ja siis ta jäi liialt õhukeseks ega olnud nii hea käsitseda, niiet seda ma ise ei julge soovitada :) <br />tervitused ja kena pühapäeva, <br />SiljaSilja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-55864488175472523702014-11-22T19:33:01.413+02:002014-11-22T19:33:01.413+02:00Tere!
Tegin täna seda kooki;) Infoks ka teistele, ...Tere!<br />Tegin täna seda kooki;) Infoks ka teistele, et kodus oli 23cm vorm - seega kook natuke madalam ja küpses kiiremini, hoidsin ahjus 35 minutit. <br />Kuna olen suur sokoloaadi-piparmündi koosluse fänn, siis lisasin toorjuustule sokolaadi asemel purustatud Marianne komme. Kook sai väga hea :D<br />Tervitades<br />AnneliAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-86914868392515209072014-09-04T18:32:58.968+03:002014-09-04T18:32:58.968+03:00minu jaoks ei jäänud liiga tummine, sest ma armast...minu jaoks ei jäänud liiga tummine, sest ma armastan tumedat šokolaadi (kohe väga!) ja see kreem on niikuinii mahedamapoolsem, samas glasuur paneb I-le täpi peale :) aga võid vabalt muude šokolaadidega katsetada, sest maitsed on erinevad ja ega kui ei proovi, siis ju ei tea, kuidas välja kukub :) kuna valge või piimašokolaadiga tuleb ilmselt magusam, siis soovitan sel juhul natukene suhkru kogust vähendada. head katsetamist! :) ja tagasiside on teretulnud ;-) Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-91239121974964191662014-09-04T15:30:56.770+03:002014-09-04T15:30:56.770+03:00Tere
Pildi järgi tundub küll suurepärane kook, ku...Tere<br /><br />Pildi järgi tundub küll suurepärane kook, kuid kas liiga mõru/tummine ei jää, kui ainult tumedat šokolaadi kasutada? Kas glasuur ja kreem sobib ka piimašokolaadist?<br />Nädalavahetusel katsetan:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-90043581483829373882014-06-29T22:04:18.276+03:002014-06-29T22:04:18.276+03:00väga lahe!!! mul on ainult suur rõõm seda kuulda :...väga lahe!!! mul on ainult suur rõõm seda kuulda :)Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-48773063893749721052014-06-29T21:58:55.553+03:002014-06-29T21:58:55.553+03:00Natuke maasikaid veel kreemi peale, lisaks mustale...Natuke maasikaid veel kreemi peale, lisaks mustale glasuurile veel valge ja maasikad peale. Tulemus SUPER! (Y)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-64308331107629222742014-04-05T15:11:46.002+03:002014-04-05T15:11:46.002+03:00Puupliidi praeahjud on tõesti ettearvamatud ja küp...Puupliidi praeahjud on tõesti ettearvamatud ja küpsetavad väga ebaühtlaselt, kuid tavalises ahjus pole üldse mingit probleemi biskviidi tervikuna valmistamisega - olen seda ise kümneid kordi teinud ja alati on tulemus perfektne.<br /><br />suur rõõm on aga kuulda, et maiste meeldis (aitäh!) - minu arvates on see ka hullult hea kook! :):):) Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-10602471955431706242014-04-04T14:43:58.009+03:002014-04-04T14:43:58.009+03:00Mul ei õnnestunud eriti hästi seda kooki horisonta...Mul ei õnnestunud eriti hästi seda kooki horisontaalis poolitada, kuna toimetan puupliidi praeahjuga, siis kippus pealt mõranema ja ei jämenenud ka hoogsalt. Seega, vist oleks hea hoopis pool ja pool biskviit kogust eraldi küpsetada ja tulemus oleks perfektne. Aga kook ise, mul ei ole lihtsalt sõnu...Anonymousnoreply@blogger.com