teisipäev, 13. september 2011

Pariisis

Et siis Pariis... sedakorda natuke teistmoodi, kui muidu, sest esimest korda Pariisis olles ööbin ma hotellis ja olen siin hoopis ühe konverentsi tõttu. Mitte küll ise osavõtjana, vaid kui Accompanying Person (ametlik termin), mis tähendab, et selle asemel, et päeval igavates loengutes istuda, on minul võimalus tuttavatega kokku saada, linnas jalutada ja šopata, ning on täiesti piisav, et ma õhtustest üritustest osa võtan. Ja neid on siin tohutult:) Kuna tegemist on suurima maksualase konverentsiga, kus kõik oma ala tipud on koos, siis üritavad maailma juhtivad advokaadi- ja audiitorbürood ning off-shore firmasid jm analoogseid teenuseid üle maailma pakkuvad ettevõtted üksteist üle trumbata ja inimesi just enda peole meelitada. Niiet programm on meil siin tihe:) Ilmselt oleks rahulikum, aga see seltskond, kellega me siin oleme, on kõik veits hullud, niiet varasest kojuminekust pole juttugi ...

Taaskord saab aga kinnitust fakt, et prantslastele on toit ikka eriliselt tähtis:) Mitte ainult see, et kõigil üritustel on imehead toidud alates suurest juustuvalikust ja foie gras'st lõpetades makroonidega ning veini ja šampust piiramatutes kogustes, pakutakse konverentsi raames ka eksursiooni ... Le Cordon Bleusse!!! Ja see ei ole veel kõik:):):) Olen oma elu jooksul ikka mõnedel (no, kümnetel, kui aus olla) õigusalastel koolitustel, konverentsidel ja seminaridel välismaal käinud, aga mitte kusagil ei ole veel kohanud, et materjalidega koos antaks kõigile osavõtjatele kaasa ka Michelini raamat!!! Kusjuures  2011.a. väljaanne mitte ainult Pariisi, vaid kõigi Euroopa olulisemate linnade kohta. Btw, tsekkasin ka Helsingi restorane, ja Farangi kohta on eraldi märge "Bib Gourmand: Good food at moderate prices" (ja märksõnadeks "Thai" ja "Trendy"), niiet lisaks väga heale toidule võib Farangi soovitada siis ka kui mõistlike hindadega kohta (Helsingi kontekstis). 

Aga Priisi kohta on veel üks lahe sait Paris Do, Paris Don't. Leidsin viite täitsa juhuslikult David Lebovitzi FB lehelt ja soovitan enne Pariisi tulemist ennast kurssi viia, mis ees ootab (utreeritult muidugi, aga samas analoogseid lugusid elust enesest kuuleb pidevalt Pariisis elavate v pikemalt viibivate välismaalaste käest) :)

Minult aeg-ajalt küsitakse, kuhu Pariisis sööma minna. Soovitan peaaegu alati teiste hulgas Le Chateaubriandi ja L'Atelier de Joel Robuchoni, mis on valitud nii maailma 50 parima restorani hulka, kui ka mitmete Londoni Michelini tärniga chefide poolt soojalt soovitatud. Üldse see Londoni chefide resto-lemmikute nimekiri on igati huvitav ja soovitan Pariisi tulles nende seast mõni välja valida. Üks Londoni chefidest kiidab Ze Kitchen Galerie'd, sest prantslased tavaliselt fusion-kööki ei paku. Oli  tore koht küll! Üks Eesti chef (veel Michelini tärnita) soovitas mulle sellist kohta. Õigemini, iga kord kui minu Pariisi minekust juttu oli, siis ta ütles, et ma PEAN kindlasti sinna sööma minema, aga selgus, et septembri lõpuni on kõik kohad täis. Ju on siis nii hea koht ...:) Kui kellelgi õnnestub proovida, siis võiks muljeid jagada;-)

3 kommentaari:

Merlin ütles ...

Tere Silja,

Kas oskate soovitada, milline linnajagu on Pariisis lühipuhkuseks ööbibimiseks parim?

Silja Luide ütles ...

tere, Merlin!

palun vabandust, et alles nüüd vastan, aga kahjuks ei oska ma niimoodi öelda, et mis just parim on, sest igaühe soovid on erinevad. ma ise oleksin pigem natukene eemal kesklinnast, et ka kohalikku elu näha, nt 8., 11. v 15. piirkonnas, aga need on puhtalt mu isiklikud eelistused, mis esimesena meelde tulid ...

head reisi!

Silja

Merlin ütles ...

Selge, suur tänu tagasiside eest! Sain Teie Pariisi teemalisest postitustest ka palju põnevat infot mida Pariisis teha ja kuhu minna.

Tänud!

Merlin