kolmapäev, 30. oktoober 2019

Vürtsikas kanapada aedviljadega


Sellised köögiviljarikkad pajaroad on ühed mu lemmikutest, mida ma päris sageli valmistan. Need valmivad suhteliselt kiirelt (aega kulub pisut üle poole tunni) ja on hästi toitvad, kuid samas ei ole liiga rammusad ega nö rasked. Kuna roas on ohtralt kiudaineid (riis, aedviljad ja oad) ning valku (kana), siis püsib kõht päris kaua täis. Mina naudin seda toitu ohtra koriandriga, aga kui see ürt sulle vastumeelne on, siis petersell on samuti igati sobiv täiendus.

Punased oad on seekord purgist ja need on üks põhilisi asju, mida ma pidevalt konserveerituna ostan. Samuti tarbin sageli nt võiube, valgeid ube tomatikastmes ja kikerherneid, kuigi viimaseid sageli  ikkagi keedan ise. Kiudaine- ja valgurikkad kaunviljad on tõeliselt head lisada nii salatitele ja suppidele kui ka panni- ja pajaroogadele, sest teevad neid toitainerikkamaks ja tummisemaks. Eriti soovitavad on oad, läätsed ja kikerherned just taimsete toitude puhul, sest teevad rooga oluliselt toitvamaks ja liha justkui ei olegi juurde vaja.

Aga mõned märkused on mul seoses toiduga veel:

* Eelistan punast või pruuni riisi, mis on tervislikumad ja minu arvates maitsvamad variandid, kuid loomulikult kasuta seda riisi, mis Sulle kõige rohkem maitseb. Samas selle toidu juures on minu arvates igati hea ka kinoa, samuti sobivad lisandiks makaronid.

* Cajun maitseiane, samuti terav kaste on Santa Maria valikust, kuid neid võib endale meelepäraste vürtsidega asendada.

* Kasutasin seekord kana sisefileed, mille jätsin terveks, st võtsin liharibad otse pakist ega hakanud tükeldama - nii jäävad need hästi mõnusalt mahlased.

* Retsepti kogusest saab söönuks neli inimest; kui sööjaid on kaks, jätkub ilusti ka järgmise päeva lõuna- või õhtusöögiks - näiteks on see roog ideaalne tööle kaasa võtmiseks.

Vaja läheb:
200 g punast või pruuni vm riisi (või kinoat või makarone)
õli praadimiseks
400 g kana (sise)fileed
1 keskmine sibul
2 küüslauguküünt
1 keskmine või suurem paprika
2 keskmist või suuremat varssellerit
2 sl tomatipastat
1-2 tl Cajun maitseainet
6 dl kanapuljongit
1 tl teravat kastet
1 purk Globuse punaseid ube
soola, värskelt jahvatatud musta pipart
peotäis peeneks hakitud lehtpeterselli või koriandrit

Keeda riis pehmeks vastavalt pakendil olevatele juhistele. 

Lõika kana 1-2 cm suurusteks tükkideks. Soojenda pannil õli ja pruunista selles kanafilee ribad igast küljest. Tõsta pannilt ära

Haki sibul ja küüslauk peeneks, seller viiludeks ja paprika tükkideks. Soojenda pannil uuesti õli ja prae madalal kuumusel sibulat 5 minutit kuni see hakkab klaasistuma. Lisa küüslauk, seller ja paprika ning prae aeg-ajalt segades 3-4 minutit. Lisa tomatipasta ja maitseaine ning prae veel segades 1-2 minutit. 

Vala kanapuljong ja terav kaste pannile, lisa pruunistatud kana. Lase madalal kuumusel õrnalt podisedes u 15 minutit küpseda. Nõruta oad ja lisa need pannile, kui pada on u 10 minutit küpsenud. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga ning haki peale maitserohelist.


Postitus valmis koostöös Globus'ega.

Kommentaare ei ole: