reede, 27. jaanuar 2023

Krõbe croissanti-küpsetis juustu ja prosciutto'ga


Hommikusöök on minu jaoks kõige tähtsam eine :) Armastan palavalt hommikust toidu nautimist ja    aeglast ärkamist, ilma korraliku kohvi ja rikkaliku eineta ei kujuta ma päeva algust üldse ette. Sellepärast on mul siin blogiski väga palju erinevaid hommikusööke - pannkooke (nii suuri kui ka väikeseid; nii soolaseid kui ka magusaid), pliine, putrusid, sõrnikuid, smuutisid, täidisega croissante jm maitsvaid toitusid, mis päeva alguse aitavad täiuslikuks teha. 

Seekord aga jagan ühte teistsugust võimalust hommikusi sarvesaiu nautida - nimelt neist tehtud vormi:) Croissant'i-vorm on piisavalt lihtne, et sellega lapsedki hakkama saaksid. Maitserikas küpsetis sobib nii hommiku- kui ka õhtusöögiks. Ja see on eriti hea just ahjusoojana. 

Ilusat nädalavahetust! :)

Vaja läheb:
5-6 keskmist croissant'i
u 20 g võid
1 sl õli
200 g šampinjone
soola, musta pipart
1-2 peeneks hakitud küüslauguküünt
2 suurt muna
3 dl täispiima
1 sl mahedat (nt Dijoni) sinepit
1 sl kuivatatud tüümianit või punet
0,5 tl paprikapulbrit
125 g (1 pall) mozarella-juustu
70-100 g prosciutto't
50-100 g riivitud tugevamaitselist laagerdunud juustu, nt Parmesani või mõnda selle kodumaist analoogi (soovi korral)

Rebi sarvesaiad kolmeks, lõika või väikesteks tükkideks. Määri 20X20 cm neljakandiline ahjuvorm võiga, aseta sinna saiatükid, puista peale võitükid ja rösti saiu 180-kraadises ahjus 6-10 minutit, kuni need on kergelt pruunistunud. 

Kuumuta pannil õli ja prae selles šampinjonid kuldpruuniks. Kui šampinjonid on suured, lõika need viiludeks, kuid väiksed šampinjonid võid terveks jätta. Maitsesta seened soola ja pipraga, lisa hakitud küüslauk ja prae mõned korrad segades veel paar minutit. 

Klopi suures kausis munad kergelt lahti ning sega läbi piima, sinepi, ürtide ja paprikapulbriga. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa saiatükid, seened ning tükkideks rebitud mozzarella ja prosciutto. Sega läbi ja vala segu tagasi vormi. Suuremad juustusõbrad võivad kõige peale veel riivitud juustu puistata. 

Kata vorm fooliumiga ja küpseta ahjus 30 minutit. Eemalda foolium ja küpseta vormi veel u 10 minutit, kuni vorm on pealt kergelt pruunistunud. Puista soovi korral peale meelepäraseid värskeid ürte või maitserohelist ja naudi kohe. 


Retsept ilmus mõned kuud tagasi siin

    Kommentaare ei ole: