tag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post1605417167699845864..comments2024-03-26T09:21:03.478+02:00Comments on Silja, Food & Paris: Juustuse põhjaga quiche porru ja suitsukanagaSilja Luidehttp://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-80620964278583327642023-05-12T14:40:10.892+03:002023-05-12T14:40:10.892+03:00Liisi, suur aitäh Sulle heade sõnade eest! kusjuur...Liisi, suur aitäh Sulle heade sõnade eest! kusjuures, tegin ise ka just seda paar päeva tagasi :)Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-48407477347281674722023-05-08T21:01:04.589+03:002023-05-08T21:01:04.589+03:00Olen seda retsepti teinud juba aastaid- täna jälle...Olen seda retsepti teinud juba aastaid- täna jälle! Parim, sest annab palju maitsenüansse ja püsib koos kenasti. Kasutan ise keraamilist ümmargust kerge lainega ääres pirukavormi ja tükid kenasti lahti lõigatavad.Liisinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-87622810707939508642021-02-15T11:17:03.926+02:002021-02-15T11:17:03.926+02:00See on hästi erinev, kui soolast keegi sööb, sest ...See on hästi erinev, kui soolast keegi sööb, sest inimeste maitsemeel on väga erinev. Mõni suitsetaja ei tunne üldse maisteid, samas kui mõni sommeljee on ülitundlik. ma ise panen ka toitudele minimaalselt soola, sest muidu muutuvad need minu jaoks liiga soolaseks. täidisele soola lisamisel peab arvestama ka sellega, et suitsukana on üsna soolane, samuti juust, eriti kui kasutada mõnda tugevamaitselist laagerdunud juustu (nt Parmesan või mõni selle eestimaine analoog). Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-8892503226243077682021-02-14T16:59:58.115+02:002021-02-14T16:59:58.115+02:00Tekstuurilt hea aga kahjuks maitselt liiga mahe. T...Tekstuurilt hea aga kahjuks maitselt liiga mahe. Tàidis oleks vôinud olla maitsekam! Soola tuleb kindlasti tàidisesse lisada!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-4245666758127710042018-07-09T17:00:38.244+03:002018-07-09T17:00:38.244+03:00tere, Birgit! mina teen sellist tüüpi soolaste ja ...tere, Birgit! mina teen sellist tüüpi soolaste ja magusate pirukatega sageli nii, et küpsetan põhja ära (näiteks eelmisel õhtul) ja siis järgmisel teen täidise ning küpsetan päris valmis. muretainast põhjaga küpsetiste puhul on selline kahes osas küpsetamine igati ok :) Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-79473605403810795832018-07-08T19:00:42.067+03:002018-07-08T19:00:42.067+03:00Tere!
Mind huvitab, kas pirukat on võimalik ka nä...Tere!<br /><br />Mind huvitab, kas pirukat on võimalik ka näiteks eelmisel õhtul kasvõi pooleldivalmis küpsetada, et järgmisel päeval kuluks aega vähem, aga pirukas tunduks nagu värskelt ahjust võetud? Tänan juba ette 🙂Birgitnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-19758386180022465212017-11-12T20:27:14.161+02:002017-11-12T20:27:14.161+02:00suur aitäh, Pille! seda on tõeliselt armas lugeda ...suur aitäh, Pille! seda on tõeliselt armas lugeda :)<br /><br />mina teen muretaina põhja nii soolastele kui ka magusatele kookidele sageli kas eelmisel õhtul või hommikul ette ära, jätan restile toatemperatuuril jahtuma ja hommikul v õhtul teen täidse. ma külmkappi ei soovita koogipõhja panna, sest küpsetistele (eriti keeksid, muffinid, leivad jms) külmkapis hoidmine ei mõju hästi - toatemperatuuril püsib kauem värske. kui muidugi koorest vms täidis peal, siis ikka tuleb külmkapis hoida, aga niisama säilib paremini toatemperatuuril. kui pikemalt vaja hoida, siis mässi kilesse või küpsetuspaberisse või aseta mõnda õhukindlalt suletavasse anumasse; kui veelgi pikemalt, siis tsaub juba sügavkülma panna :)Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-27209061912001389262017-11-12T12:25:51.855+02:002017-11-12T12:25:51.855+02:00Tere!
Kõigepealt aitäh kõikide toredate retseptid...Tere!<br /><br />Kõigepealt aitäh kõikide toredate retseptide eest! Teie blogi on esimene koht, kus ma sobivaid retsepte otsin :)<br /><br />Küsimus quiche põhja kohta. Soovin teha külalistele quiche aga kuna saabun nendega koju samal ajal, siis tahaksin asjad võimalikult palju ette ära teha. Nt hommikul eelküpsetada põhi. Kas on kogemust, et kuidas põhi jääb (kas siis see juustuga või tavaline)? Kas peaks tõstma ta pärast külmkappi või võib jääda lauale jahtuma (kaetuna)? <br /><br />Tänan!Pillenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-9912216974711256702014-11-23T18:45:40.678+02:002014-11-23T18:45:40.678+02:00jaaa, ilus on see tõesti! hoiame siis pöialt, et S...jaaa, ilus on see tõesti! hoiame siis pöialt, et Sa ikka hea laps suudaks olla ;-) päikest! :)Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-4446255851092127912014-11-23T18:42:58.503+02:002014-11-23T18:42:58.503+02:00On küll, siis kui üritasin pirukat küpsetada ja sa...On küll, siis kui üritasin pirukat küpsetada ja samal ajal tuba koristada ning 2 alla 5 aastase lapse järele vaadata neile samal ajal veel teist rooga valmistades. Aga ma kardan, et sel korral poleks ka maailma kõige parem koogivorm aidanud :)<br />Aga ma kuulsin, et saan jõulude ajal EH vormi ära proovida. No juhul kui ma hea laps olen. No kui muud kasu pole, siis vähemalt ilus peaks olema :)Liinahttps://www.blogger.com/profile/15223398392727964473noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-22941262599745648152014-11-17T14:34:33.033+02:002014-11-17T14:34:33.033+02:00Liina, rõõm kuulda :)
See neljakandiline vorm on...Liina, rõõm kuulda :) <br /><br />See neljakandiline vorm on metallist tõesti nagu kõik ümmargused lahtikäivad vormid, mida pirukate valmistamisel kasutan. Ma ei ole isegi kuulnud, et lahtikäivad vorme üldse muust materjalist tehtaks. Tähtusetu vormi materjal kindlasti ei ole, keraamilises nt küpseb kook ilmselt ka pärast ahjust välja võtmist pikemalt edasi, mis aga nt brownie puhul on hoopis karuteene, sest see võib siis jääda liiga kuiv.<br /><br />Kas Sul on mõne piruka põhi metallvormis ära kõrbenud? Mul ei ole :) Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-1782771552198686472014-11-17T13:54:42.448+02:002014-11-17T13:54:42.448+02:00Aitäh, oli küll palju abi ja ehk ka suur rahasääst...Aitäh, oli küll palju abi ja ehk ka suur rahasääst :) Mind huvitab siiski, et kas see Prismast ostetud vorm oli ka metallist? Ma lugesin kuskilt, et keraamiline on just seetõttu parim, et jaotab kuumust ühtlasemalt ja põhi ei kõrbe ära. Siiani on kõik lahtikäivad vormid, mida näinud olen, metallist olnud. Või on vormi materjal hoopis tähtsusetu?Liinahttps://www.blogger.com/profile/15223398392727964473noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-28258136891031726542014-11-07T18:14:40.637+02:002014-11-07T18:14:40.637+02:00tere, Liina! ei ole üldse vaja vabandada :) mina k...tere, Liina! ei ole üldse vaja vabandada :) mina kasutan pirukate jaoks ainult lahtikäivaid vorme, sest muidu on raske pirukat vormist eemaldada, kui see aga kuuna vormi jätta, siis tekib kondentsvedelik ja piruka põhi vettib ära. ostsin just endale ühe uue neljakandlise lahtikäiva vormi Prismast, maksis alla 4 euro. keraamiline vorm (eriti veel kallis) tasuks siis soetada, kui tõesti plaanid küpsetisi valmistada, mis võivad sellesse pärast valmimist seisma jääda või mida selles serveerida, sest kätte on neid reeglina üsna raske saada. loodan, et sain aidata :) head küpsetamist! :)Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-2547050745508327022014-11-02T23:21:23.702+02:002014-11-02T23:21:23.702+02:00Tere! Vabandan juba ette pika küsimuse pärast, aga...Tere! Vabandan juba ette pika küsimuse pärast, aga...Olete soovitanud siin kasutada lahtikäivat vormi. Ma olen kasutanud oma soolaste küpsetiste jaoks täiesti tavalist lahtikäivat metallist koogivormi. Kuna ma tohutult armastan quiche-tüüpi küpsetisi ja olen neid ka viimasel ajal palju küpsetanud, tahaks soetada endale korraliku pirukavormi. Näiteks Emile Henry keraamilise pirukavormi. Aga selliste mittelahtikäivate vomide juures olen ikka imestanud, et kuidas sealt pirukat kätte saada. Ehk pika jutu kokkuvõtteks- milline on teie meelest parim pirukavorm?Liinahttps://www.blogger.com/profile/15223398392727964473noreply@blogger.com