tag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post3527841102295404317..comments2024-03-26T09:21:03.478+02:00Comments on Silja, Food & Paris: Hooaja lõpetuseks mandlijahuga rabarberikook (gluteenivaba)Silja Luidehttp://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-26525297942595504122023-07-06T10:22:49.408+03:002023-07-06T10:22:49.408+03:00suur aitäh tagasiside eest! mul on selle üle väga ...suur aitäh tagasiside eest! mul on selle üle väga eha meel :) Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-59181973419519363042023-06-28T18:12:44.083+03:002023-06-28T18:12:44.083+03:00Tänud imehea retsepti eest.
Kook imehea ja see tõe...Tänud imehea retsepti eest.<br />Kook imehea ja see tõesti õige,et vaja retseptis antud kogustest kinni pidada siis tuleb kook õige koostisega ja ei ole pudisev ega liiga pehmeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-19062201964045217232022-07-19T09:43:03.984+03:002022-07-19T09:43:03.984+03:00Proovisin ka teha ja nüüd muudkui tellitakse juurd...Proovisin ka teha ja nüüd muudkui tellitakse juurde.Olen lõiganyd rabarbari tükkideks ja pannud vähese suhkruga mõneks ajaks seisma, siis valgub osa mahla välja ja kook ei tule rabe. Aga aitäh retsepti eest.<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11876865307691760393noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-55276739824697383952020-05-21T18:09:01.557+03:002020-05-21T18:09:01.557+03:00Väga hea kook ,et sobib ka kaalujälgijale ,võrratu...Väga hea kook ,et sobib ka kaalujälgijale ,võrratu sai Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07996790759060280094noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-73254213907023966612019-06-16T23:37:33.528+03:002019-06-16T23:37:33.528+03:00Aitäh Silja nõuannete eest - mis hullusti, see uue...Aitäh Silja nõuannete eest - mis hullusti, see uuesti :) maitse oli küll väga hea ja läks seistes veel paremakski, kook on otsas igatahes :)maxmariihttps://www.blogger.com/profile/12030039757336544305noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-48346448531705937752019-06-16T21:01:11.050+03:002019-06-16T21:01:11.050+03:00400 g rabarbrit??? :) no siis pole mõtet väga imes...400 g rabarbrit??? :) no siis pole mõtet väga imestada, miks kook pudises. kui rabarberit lisada, mis eraldab ju vedelikku teatavasti, siis oleks tulnud kindlasti mõnda siduvat ainet juurde panna, mida eelmises kommentaaris mainisin. oleks veel aga piimatoodet lisanud, siis ilmselt oleks kook täiesti laiali vajunud. kui tainas on nii palju muna ja võid, lisaks veel mahlast rabarbrit ja rasvast mandlijahu, siis kuiv ei ole see kindlasti, vaid pigem vastupidi. pigem on nn “kuivust" juurde vaja (nt jahu v tärklise näol), et küpsetis paremini koos püsiks. <br /><br />kookide retseptid olen paika timminud sellisteks, et nad õnnestuksid. kui mõnda koostisainet lisada või vähendada, läheb tasakaal paigast ära ja siis pole mõtet imestada, miks kook ei ole selline nagu nt pildil, pole kaubanduslikku välimust vms. küpsetamise puhul on grammidest kinni pidamine oluline!<br />Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-28178133965034612672019-06-15T17:46:34.887+03:002019-06-15T17:46:34.887+03:00Mul oli Meira mandlijahu,mis on 80g pakkides, pani...Mul oli Meira mandlijahu,mis on 80g pakkides, panin 3 pakki, rabarberit oli veits rohkem, pea 400g. Vaatasin juba tainast vormi pannes,et kuivavõitu,oleks ehk pidanud veel ühe muna lisama 🙂<br />.maxmariihttps://www.blogger.com/profile/12030039757336544305noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-42272132140895441162019-06-15T16:33:41.103+03:002019-06-15T16:33:41.103+03:00seda on küll kurb kuulda ... mis mandlijahu Sa kas...seda on küll kurb kuulda ... mis mandlijahu Sa kasutasid?<br /><br />kui jäi pudisev, siis soovitan piimatoote asemel ikka mõnda siduvat ainet lisada - muna, jahvatatud linaseemneid, maisi- või kartulitärklist, küpsetuspulbrit, jahu vms. need aitavad ilma gluteenita küpsetist koos hoida ja tagavad, et see ei pudise liigselt. ma ise ei näinud selle koogi puhul vajadust neist ühtegi rohkem lisada, aga eks see ilmselt sõltub mandlijahust. kummaline, et mandlijahu kasutamisel selline asi juhtus - ma saaks aru, kui ise on kodus mandleid jahvatatud, et siis ei ole ühtlane tekstuur, aga poest ostetud mandlijahuga on see mul küll alati ilusti koos püsinud ...<br />Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-38916681491019796712019-06-15T14:41:50.918+03:002019-06-15T14:41:50.918+03:00Tegin eile seda kooki, kasutasin poe mandlijahu,ag...Tegin eile seda kooki, kasutasin poe mandlijahu,aga kook tuli ikka väga pude 😔 maitse on hea. Külla kaasa võtmiseks polnud siiski piisavalt kaubanduslikku välimust,jääb kodus söömiseks. Mõtisklen, et ehk lisada taignalr veidi hapukoort või nat.jogurtit?maxmariihttps://www.blogger.com/profile/12030039757336544305noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-83345100843297128302019-05-13T03:44:01.908+03:002019-05-13T03:44:01.908+03:00rõõm kuulda, et kook maistes. ja aitäh tagasiside ...rõõm kuulda, et kook maistes. ja aitäh tagasiside eest! tegelikult jääb see kook täitsa nagu tavaline keeks, st saab ka käe vahelt süüa, aga antud juhul on ilmselt asi selles, et kasutasite mandlijahu asemel purustatud mandleid. olen ise ka proovinud kooki teha purustades selleks mandlid köögikombainis ning siis tulebki tekstuur alati tükiline ja pudisev. soovitan osta poest juba valmis mandlijahu (ise olen ostnud Prismast ja Rimist - mõlemad on kvaliteetsed ja suhteliselt mõistliku hinnaga). kui aga ise kodus mandlijahu teha, siis soovitan kasutada kas kohviveskit, et saada piisavalt peen konsistents, või kui köögikombaini, siis mandlilaaste. loodan, et järgmisel korral õnnestub! ja head küpsetamist :)Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-26471157890459089162019-05-11T16:43:16.212+03:002019-05-11T16:43:16.212+03:00Tegin,sai väga maitsev!Aga kas ta nagu jääbki sell...Tegin,sai väga maitsev!Aga kas ta nagu jääbki selline pehme kook,mida tuleb kahvli või lusikaga süüa?Mina kasutasin mandlijahu,mille ma ise tervetest mandlitest purustasin.On selline mõnus tükiline.Annelihttps://www.blogger.com/profile/13412756940249226889noreply@blogger.com