tag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post4734139144010531233..comments2024-03-26T09:21:03.478+02:00Comments on Silja, Food & Paris: Kanapuljongist, põhjalikultSilja Luidehttp://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-75747748311748731602023-08-19T14:39:38.417+03:002023-08-19T14:39:38.417+03:00selle üle on mul tõeliselt hea meel! suur aitäh ta...selle üle on mul tõeliselt hea meel! suur aitäh tagasiside eest :)Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-19969731945282052252023-08-19T13:55:24.238+03:002023-08-19T13:55:24.238+03:00Silja, suur tànu!!! Tundub tobe, aga nt süldimater...Silja, suur tànu!!! Tundub tobe, aga nt süldimaterjali olen alati blanšeerinud, kana miskipärast mitte kunagi. Põhiretsept, mida kasutama olin jäänud, soovitas lihtsalt vahtu korjata ja kuna supp jääb nii hall, siis olingi kanasuppidele pikemalt mõtlemata käega löönud. Lühidalt, leidsin Su postituse, katsetasin esimese satsi ära ja tulemus sai super. Täna siis läks kolmekordne ports potti ja sügavkülmas on ruum juba ootel :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-51296792536434977672022-01-30T09:47:21.474+02:002022-01-30T09:47:21.474+02:00ma tahtsin veel täpsustada, et kui (veise)kondid o...ma tahtsin veel täpsustada, et kui (veise)kondid on ahjus ära röstitud, siis pole neid vaja enam blanšeerida vaid võib kohe puljongi keeta. Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-63737579848351787232022-01-24T18:51:25.192+02:002022-01-24T18:51:25.192+02:00lasen alati, kui liha supis või puljongis kasutan,...lasen alati, kui liha supis või puljongis kasutan, selle enne keema ning seejärel loputan korralikult kraani all sõelal ja pesen poti korralikult puhtaks. selle nn blanšeerimise protsessiga saab kõik ebavajaliku eemaldatud. mina soovitan seda teha ka veisepuljongi puhul ja olen seda näinud ka ise retsoraniköögis tehtavat. kui on selle protsessi vajalikkuses kahtlusi, siis soovitan vaadata, kas on soov kõik see hallollus, mis niimoodi eraldub ja vee pinnale ja poti külge jääb, jätta supi või puljongi sisse :) kui see ei häiri (ega sellest tulenev kirbe maitse ja hägune puljong), siis võib ju blanšeerimise vahele jätta, aga ma ise seda kindlasti ei soovita :)Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-31635863618207953132022-01-24T14:14:06.264+02:002022-01-24T14:14:06.264+02:00Kuidas loomalihapuljongi keetmisega? Kas peaks ka ...Kuidas loomalihapuljongi keetmisega? Kas peaks ka korra keema laskma ja siis vee vahetama? On tegijaid, kes väidavad, et see võtab osa maitsest ära. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11565296430878437553noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-1672819601085535632012-05-08T22:17:17.271+03:002012-05-08T22:17:17.271+03:00Ma leidsin lõpuks altpoolt "P"-tähe ja p...Ma leidsin lõpuks altpoolt "P"-tähe ja parandasin ära:) Ma alguses kiiruga vaatasin ainult retsepti osa ja ei saanud üldse aru, millele viitad:) Tänud Sulle, Kerttu!Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-90841041497049753122012-05-08T22:13:01.199+03:002012-05-08T22:13:01.199+03:00Ah, vabandust, oli siis ilmselt mu silmapete, ei o...Ah, vabandust, oli siis ilmselt mu silmapete, ei ole midagi:)<br /><br />KerttuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-91874865730140332272012-05-08T20:47:44.110+03:002012-05-08T20:47:44.110+03:00Tere, Kerttu, võta heaks:)
Aga ma päris hästi ei ...Tere, Kerttu, võta heaks:) <br />Aga ma päris hästi ei saa aru, mis selle bouquet garni'ga on?Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-69952354197091291032012-05-08T19:36:24.375+03:002012-05-08T19:36:24.375+03:00Bouquet garni siiski. Aga aitäh, ma sain teada, et...Bouquet garni siiski. Aga aitäh, ma sain teada, et ma olen siiamaani nii mõndagi valesti teinud.<br /><br />KerttuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-56935830759132928892011-12-21T08:59:51.899+02:002011-12-21T08:59:51.899+02:00Tundub, et ma keedan puljongit peaaegu õigesti :) ...Tundub, et ma keedan puljongit peaaegu õigesti :) Ainult seda polnud ma kuulnud, et kaas potilt maha võetakse. Esimese vee ära kallamine on minu arvates iga puljongi (ja ka süldi) puhul hädavajalik - see saast, mis esmalt liha keema tõustes poti külge ja vedeliku pinnale tõuseb, pole muul viisil eemaldatav, kui kraani all pestes.Aet Trisberghttps://www.blogger.com/profile/07849747105258478588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-72485700660827017242011-12-19T12:14:27.150+02:002011-12-19T12:14:27.150+02:00Aitäh, Piret!:)
Olen kuulnud kiirkeetjaga puljong...Aitäh, Piret!:) <br />Olen kuulnud kiirkeetjaga puljongi tegemisest, aga ise ei ole veel üheski restoraniköögis seda näinud. Ikka suured potid on pliidi peal podisemas nagu ennemuiste:)Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-7068728731604341982011-12-18T22:37:02.160+02:002011-12-18T22:37:02.160+02:00Hea ülevaade.
Kuidas aga suhtuda puljongi tegemiss...Hea ülevaade.<br />Kuidas aga suhtuda puljongi tegemisse kiirkeetjas? Teadaolevalt mõned chef'id kasutavad ka seda meetodit.<br />Tänud laheda blogi eest,<br />PiretAnonymousnoreply@blogger.com