tag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post8400318981494258916..comments2024-03-26T09:21:03.478+02:00Comments on Silja, Food & Paris: Õuna-toscakookSilja Luidehttp://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-39332130410398805102016-09-05T17:57:21.683+03:002016-09-05T17:57:21.683+03:00aitäh, Lille! mul on tõelsielt hea meel selle üle,...aitäh, Lille! mul on tõelsielt hea meel selle üle, et kook maitseb! olen ise ka suur Tosca kookide fänn ja blogis on mul näiteks selline gluteenivaba variant: http://siljafoodparis.blogspot.com.ee/2014/03/gluteenivaba-tosca-kook-johvikatega.html, kus võib vabaöt jõhvikate asemel või koos nendega ka hapukat õuna kasutada.<br /><br />Siinset õunakooki ei ole veel gluteenivabalt teha proovinud, aga kui katsetan, siis annan kindlasti teada, millega oleks kõige parem asendada :) head küpsetamist!Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-35198635757832273192016-09-05T14:26:06.301+03:002016-09-05T14:26:06.301+03:00Olen seda kooki korduvalt teinud, kuid nisujahuga....Olen seda kooki korduvalt teinud, kuid nisujahuga. Kas Sina, Silja, oled seda kooki ka mõne teise jahuga teinud?<br />Ja peab ära mainima, et see kook on nii hea, et sellest ei saagi isu täis :)Lillehttps://www.blogger.com/profile/07661350050284243530noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-54663612902322592572011-11-27T20:08:02.005+02:002011-11-27T20:08:02.005+02:00Suured tänud, Signe!:)
Prooviks kohe seda kooki k...Suured tänud, Signe!:) <br />Prooviks kohe seda kooki küpsetada, aga kuna antonovkad selleks korraks otsas, siis peab tõesti kevadeni ootama. Ma just eelmist kommentaari kirjutades mõtlesin, et kaugel see rabarberihooaeg enam on:):):)<br />See restept on natukene sarnane ühe rabarberikoogiga: http://siljafoodparis.blogspot.com/2011/06/suussulav-rabarberikook-ja-heavy-metal.html, mida ma juba aastaid küpsetan ja mis on nagu Toscagi selline "kindla-peale-mineku-kook" ehk alati kõigile meeldib. Taina ja rabarberikogus on ka tasakaalus:)Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-80047751439968484872011-11-27T18:12:31.506+02:002011-11-27T18:12:31.506+02:00tere,
lubatud kerge rabarberikook tuleb siit nüüd ...tere,<br />lubatud kerge rabarberikook tuleb siit nüüd ja kohe: <br />1 kg rabarberit<br />3 muna<br />200 gr suhkrut<br />250 gr nisujahu<br />100 gr võid<br />2 tl küpsetuspulbrit<br />soola<br />esmalt vahusta toasoe või koos suhkru ja soolaga. Lisa ükshaaval munad. sega hulka eelnevalt segatud jahu ja küpsetuspulber ja lisa võisegule.<br />Koori rabarber. Lõika ca 1 cm tükkideks. sega tükeldatud rabarber ettevaatlikult taigna hulka ja vala ahjuplaadile. Ahi eelsoojendatuna 180 c ja ca 35-40 minutit on küpsetusaeg. Ahjust välja võtta ja tuhksuhkruga üle puistata. Serveerida võib jäätise või vahukoorega. <br />Kahjuks ei ole üles kirjutanud mis aastanumbri ja kuupäeva ekspress see oli :-(. Kui on hirm suure rabarberikoguse ees võib esmalt proovida ka vähesema kogusega.<br />Parim on seda kooki teha kevadel. Loodan, et meeldib.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-91757601241135680902011-11-27T15:45:28.427+02:002011-11-27T15:45:28.427+02:00Signe, ei ole kohe üldse tänu väärt!!!
Mul on häst...Signe, ei ole kohe üldse tänu väärt!!!<br />Mul on hästi hea meel, et Teie perele maitses:) Mulle endale ka meeldivad sellised mõnusad mahlased koogid, kus palju õunu ja tainast vaid nii palju, et õunu koos hoida:) <br />Heade retseptide vastu on alati huvi, niiet oleks väga tore seda katsetada - aitäh pakkumast!:) <br /><br />Laura, on erinevate ptotsentidega jah, aga kui vahukoor juba sobib, siis see traditsiooniline ehk 35%-line sobib kohe kindlasti:) :):) <br />Aga Sa oled ikka tubli küpsetaja küll! Kusjuures, kui eilsed sõrnikud ja vaniljekreemitäidisega tuuletaskud ka koogina arvesse läheksid, siis koos täna küpsetatud pähklise beseekattega šokolaadikoogiga oleks mul ka kokku kolm kooki sellel nädalavahetusel:)Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-85808656848437078982011-11-27T15:17:34.739+02:002011-11-27T15:17:34.739+02:00Ma arvasin, et vahukoort on ka erinevate protsenti...Ma arvasin, et vahukoort on ka erinevate protsentidega :D <br />Igatahes meie majas on praegu ahjus kolmas kook sel nädalavahetusel :D<br /><br />LauraLAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-57094095244105850842011-11-26T17:47:31.833+02:002011-11-26T17:47:31.833+02:00Mina olen nüüd see anonüümne nr 1, ehk Signe:-). t...Mina olen nüüd see anonüümne nr 1, ehk Signe:-). tänan vastuse eest, kasutasin vahukoort-35%.<br />Kooki oli väga kerge teha ja tuli super hea. Ma armastan väga õunakooke, eriti selliseid, milledes vahekord õuntel ja taignal on ca 50/50 või enam õunte kasuks. See meenutab mulle väga ühte paar aastat tagasi EEkspressis ilmunud rabarberikooki, ainult ilma toscakatteta. kilole tükeldatud raberberitele läks vaja vaid 200 gr suhkrut- ja maitselt ja kaloritelt suurepärane kooslus:-) Kui on huvi,siis võin selle retsepti ka proovimiseks edastada:-) Aga värskelt valmistatud õunakook on tänasest leidnud koha meie pere lemmikute hulgas. aitähhAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-57241696107514529882011-11-26T11:40:19.908+02:002011-11-26T11:40:19.908+02:00et siis vahukoor on mitu %, Laura?:):):) Või ma sa...et siis vahukoor on mitu %, Laura?:):):) Või ma sain Su küsimusest valesti aru? :)Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-85865278926569355582011-11-26T11:35:19.486+02:002011-11-26T11:35:19.486+02:00Aga 35%?
LauraLAga 35%?<br /><br />LauraLAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-60482824104220642432011-11-26T08:31:59.539+02:002011-11-26T08:31:59.539+02:00täitsa tavaline rõõsk koor (10%), aga võib vabalt ...täitsa tavaline rõõsk koor (10%), aga võib vabalt ka vahukoor olla:) head küpsetamist!Silja Luidehttps://www.blogger.com/profile/06760106741893809247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-51840825879389136072011-11-26T00:15:04.359+02:002011-11-26T00:15:04.359+02:00appii, aga milline koor:-( hapu või vahukoor... Ol...appii, aga milline koor:-( hapu või vahukoor... Olen nii algaja, et ei tea..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2618915384217812896.post-8128793053502501052011-11-24T21:53:40.408+02:002011-11-24T21:53:40.408+02:00Minu lemmikkook!Minu lemmikkook!Liisihttp://autorent5.eu/noreply@blogger.com