kolmapäev, 20. august 2014

Banaani-porgandi muffinid



Nende muffinite kohta võib vist küll öelda, et need on kohe täitsa tervislikud - rasvainet ei sisalda peaaegu üldse, see-eest aga ohtralt kaerahelbeid ja porgandit ning mõõdukalt rosinaid ja banaani.  Samas on need ikkagi mahlased ja mõnusad ehk tervislikkus ei tule kuidagi maitse arvelt kompromissi tehes:)

Mina valmistasin gluteenivabad muffinid ehk kasutasin gluteenivabu kaerahelbeid ja kolme erinevat jahu: 1 dl riisi-, 1 dl maisi- ja 1 dl gluteenivaba kaerajahu. Kui ei soovi gluteenivabu, siis kasuta tavalist nisujahu, millest kolmandiku võid asendada täistera nisujahu või kaerajahuga.

Retsept ilmus mõned kuud tagasi Laupäevaleht LP-s mu banaaniloo juures. 

Vaja läheb:
3 dl jahu (1 dl võib olla kas täistera nisujahu või kaerajahu)
1 dl (pruuni) suhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
0,5 tl soola
2 dl kaerahelbeid
1 dl rosinaid vm kuivatatud puuvilju (nt väiksemaks hakitud aprikoose või ploome)
3 sl oliiviõli
1 suur muna
0,8 dl piima
3-4 keskmist porgandit (riivitult)
1 suur küps banaan (püreestatud)

Sega omavahel jahu, suhkur, küpsetuspulber, muskaatpähkel ja sool, seejärel lisa kaerahelbed ja rosinad. Sega läbi ning lisa õli, muna, piim, peenelt riivitud porgandid ja püreestatud (nt kahvliga) banaan. Sega ühtlaseks tainaks ja jaota see 12 muffinivormi vahel (eelnevalt määri vormid õliga või vooderda paberist vormidega). 

Küpseta ahjus 200 kraadi juures 23-25 minutit kuni muffini sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja. Lase u 10 minutit vormis taheneda ja tõsta seejärel restile jahtuma. Väga head nii soojalt kui ka jahtunult. 



6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Olen neid muffineid teinud viimase paari kuu jooksul ca 10 korda ... super maitsvad nii ahjust võttes kui ka järgmisel päeval (kuigi reeglina neid järgmiseks päevaks järgi ei jää). Maitsevad väga hästi ka külma piimaga.
Jõudu imetoreda blogi pidamisel.

Silja Luide ütles ...

Suur aitäh tagasiside ja heade sõnade eest! tõeliselt hea meel on seda lugeda :) jõudu Sullegi küpsetamisel!

Krista ütles ...

ja kui ma juba küpsetama hakkasin, siis täna mõtlesin, et järgmise muffini sees võiks olla porgand... no ja mis siin siis imestada, et ma jälle siin olen :)
Kui ma need valmis saan, siis ma annan teada, kuidas nendega läks :)

Silja Luide ütles ...

need muffinid on mu enda meelest ka igati head ja mis eriti tore - tervislikud ka :) Sul vist õnnestusid ka (ja meeldisid)? :)

Anonüümne ütles ...

Maitsvad olid küll, aga kleepusid niimoodi paberist muffinivormide külge, et ei saanud muudmoodi, kui pidi osa muffinit ka ära lõikama... Milles asi võis olla?

Silja Luide ütles ...

kahju seda kuulda, et kleepusid paberi külge, aga ma kahjuks ei oska öelda, milles asi, sest ma ei tea, kuidas Te täpselt neid valmistasite. kui tegite nisujahuga variandi, siis tuleb taina segamisega väga ettevaatlik olla, et gluteeni mitte aktiveerida. samuti võib olla asi väheses rasvaines (eriti gluteenivabade muffinite puhul) ja ehk tuleks õli kogust pisut suurendada. aga soovitan kasutada juhul, kui muffinid pabervormi kinni jäävad, silikonist vorme - nendest on reeglina lihtsam küpsetist kätte saada.