kolmapäev, 20. juuli 2011

Kanarullid kuivatatud tomatite ja juustuga

Kui küsisin esmaspäeva hommikul, mida täna õhtul süüa teha, siis sooviti saada taaskord just nimelt neid kanarulle. Täidisega kanarullid on üks neist soolastest toitudest, mida ma ilmselt kõige rohkem valmistan, kuid alles nüüd jõuavad need ka lõpuks blogisse. No ei õnnestu soolasest toidust lihtsalt pilte saada, viimasel ajal on isegi kookidega lood kehvasti ...:( Mul mitte ainult ei saa neid pildi peale, vaid pole isegi aega küpsetada! Aga eks suvi ongi kiire aeg ;-)


Vaja läheb
kanafileed
kuivatatud tomateid 
fetat v mozzarellat
(õhukesi peekoniviile)

Kogustest nii palju, et viimasel korral kasutasin 2 pk (kokku u 800-900 g) e 4 suurt kanafileed, 1 pk (135 g) peekonit, u 16 kuivatatud tomatit ja 1 pk (125 g) mozzarellat. 

Lõika kanafileedel paksemad kohad õhemaks tehes keskelt alates sisselõike, kuid mitte seda läbi lõigates. Haruta kanafilee laiali, kata see kas toidukile v küpsetuspaberiga ning tambi taignarulli vmt esemega ühtlaselt õhemakss. NB!!! kindlasti ära kasuta lihavasarat, sest niimoodi lihaga jõhkrutseda ei ole mõtet. Kui siiski lihavasar käepärast juhtub olema, siis võid kasutada ainult selle lamedat külge, et lihakiude mitte purustada. Mida õhem on filee, seda parem. 

Piisavalt õhukesele fileele jahvata peale pipart ja soola ning määri keskosale kas kiht fetat v kata õhukeste mozzarella viiludega. Mina kasutan tavaliselt fetat, sest see annab rohkem maitset ja seda on hea fileedele määrida, aga seekord sai rullide vahele hoopis mozzarella. Mõlemad variandid on head:) Mozzarellat kasutades võid fileesid enne ka pestoga määrida - see annab eriliselt hea maitse!
NB! kui kasutad fetat v pestot, siis soola pole eraldi enam vaja lisada. 

Lõika kuivatatud tomatid tükkideks (ühele fileele kulub u 4-5 tomatit) ja kata nendega juustukiht. Kui tomatid on õlis, siis nõrutada neid eriti vaja ei ole - õli annab ka kanarinnafileele, kui kõige tuimemale ja kuivemale kana osale, head maitset. Keera fileel ääred täidise peale, et tekiks ilus rull ja kinnita see kokteilitikuga. 

Küpsetamiseks on kaks varianti. Kui kodus on peekonit, siis kata kanarullid sellega v keera paar viilu peekonit ümber rulli (enne võid veel rullile natukene musta pipart peale jahvatada) ja pane ahju 200 kraadi juurde küpsema. Kui peekonit ei ole, siis soovitan rullid pannil või ja õli segus enne ahju panemist ära pruunistada. Küpsemisaeg sõltub filee paksusest, aga eelnevalt pruunistatud rullide puhul on see u 15-20, peekoniga kaetud rullide puhul aga u 35-40 minutit.

Kui väga kiire on ja peekonit ka ei ole, siis tegelikult võid fileerullid ka ilma pruunistamata ahju küpsema panna, aga vala v pintselda need siis õliga enne üle. Kuigi ma aeg-ajalt seda viimast varianti olude sunnil kasutan, siis ei oska kahjuks küpsetusaega öelda, sest olen lihtsalt kontrollinud, kas rull on läbi klüpsenud v mitte (u pool tundi kulub ikka). NB! ära unusta kokteilitikke enne serveerimist rulli seest välja võtta! :)

Eriti head on kanarullid siis, kui need päev enne küpsetamist valmis teha, siis jõuavad need ilusti maitesestuda. Sellisel juhul soovitan kasutada pigem fetat, sest mozzarellaga nii suurt vahet ilmselt ei ole, va juhul, kui fileed enne pestoga määrida. 

Kommentaare ei ole: