reede, 4. jaanuar 2013

Kinoa halloumi ja ahjupaprikatega

Kuna paljud on ilmselt andnud endale aastavahetusel lubaduse tervislikumalt toituda (siinkirjutaja pole selles osas erand):), siis siin on üks roog, mis peaks elu kergemaks tegema ehk lihtne toit tervislikest komponentidest. Kinoa kasulikkusest olen kirjutanud põgusalt siin ja koos kättesaadava rohelise kraami (kasvõi ainult roheline sibul), ahjupaprikate ja halloumiga on see igati nauditav ning vägagi kerge ja kõhusõbralik söömaaeg:)

Ahjupaprikate valmistamisest rääkisin juba 2 a tagasi siin ja eelmisel talvel jagasin seda retsepti uuesti koos ühe mõnusa läätsesalatiga. Et aga talvisel ajal, kui värske kraamiga meil siin lood pisut nigelad, kuluvad sellised marinaadis paprikad igati ära, seega tuletan igaks juhuks meelde, kuidas neid valmistada. Hullult head on need nii salatites kasutamiseks kui ka igasuguste pasta-, liha- ja kalatoitude juurde. Mul on pidevalt purgike ahjus röstitud paprikate või tomatitega külmkapis, et alati hea võtta oleks:)

Seekord kasutasin parikate marinaadis värske tüümiani asemel Piprapoest pärinevat külmkuivatatud tüümiani, mis teoreetiliselt peaks maitsema sama hästi kui värske, sest külmkuivatamine eemaldab küll vee, kuid säilitab selle maitse, vitamiinid ja toitainete sisalduse. 

Ja kuniks uus-aasta soovid on veel asjakohased, soovin kõigile kerget, maitsvat ja tervislikku uut aasat! :)



Vaja läheb:
ahjupaprikat (retsept allpool)
u 150 g kinoad
200 g praetud halloumi't (aga võid kasutada ka nt fetajuustu)
rohelist kraami (rukolat, salatit, rohelist sibulat jms)

Keeda ja maitsesta kinoa. Prae halloumi mõlemalt poolt kuldseks. Serveeri koos ahjupaprikate ja meelepärase rohelise kraamiga. Kastmeks nirista peale paprikate marinaadi v head oliiviõli ja pressi natukene sidrunimahla.

Ahjupaprikate valmistamine:
Lõika paprikad (u 5-6 tk) neljaks, puhasta seemnetest ja aseta ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures kuni paprikate nahk hakkab äärtest mustaks tõmbuma, u 45 minutit. Keera ahjul kuumus kinni ja jäta paprikad ahju u 15 minutiks seisma. Senikaua sega kokku kõik marinaadiained. Seejärel koori paprikad ja pane marinaadi, milleks on vaja:

3 sl extra virgin oliiviõli
2 sl palsamiäädikat
1 sl mett v suhkruroosiirupit
1 suur peenelt hakitud küüslauguküüs
värskelt jahvatatud pipart
külmkuivatatud v värsket tüümianit (soovi korral)

Sega kõik ained ühtlaseks, pista paprikad sisse ja ongi valmis:) Sellest kogusest ehk 6 keskmisest paprikast sain mina seekord täpselt 0,5 l triiki täis purgitäie värvilist ja maitsvat rõõmu :)


2 kommentaari:

mercredi ütles ...

Rõõmsat alanud aastat! Saatsin Sulle eelmisel nädalal kirja - kas see jõudis kohale?:)

Silja Luide ütles ...

aitäh, Sulle, Merle! samad sõnad Sullegi :)

ma vastasin Su kirjale - kas Sa ei saanud kätte? saadan kohe uuesti. igal juhul raamat on juba Brüsselis Sind ootamas:)