teisipäev, 24. detsember 2013

Ülilihtne Crème Brûlée kohupiimaga ja pühadetervitused :)



Loodan, et hoolimata väiksest pisiasjast, et sel aastal ei ole lund, on kõigil pühad toredad ja rõõmsad:) Mulle jõulud ikka väga meeldivad ja minu arvates võiksid need alati veelgi pikemalt kesta - nii tore on vahelduseks natukene aega maha võtta  … :)

Suur aitäh kõigile, kes selle postituse juures kirjutasid, mida nad külalistele pakuvad! Väga armas oli lugeda erinevaid mõtteid ja ideid, niiet tänan kõiki veelkord! Samuti tänud ka heade sõnade ja õnnesoovide eest! Loosi tahtel saavad raamatu "Lihtsad ahvatlused" endale Kadri-Ann Freiberg ja Helen. Palun olge nii kenad ja võtke minuga ühendust (meiliaadress: silja.luide@gmail.com) ja andke teada, kus Te elate, et saaksin raaamatu Teile ära tuua v saata:)

Jagan täna ühte äärmiselt lihtsat brüleekreemi tegemisõpetust, mis ilmus natukene aega tagasi LP-s minu brüleekreemide jutu juures. See retsept on algselt välja mõeldud Roman Zaštšerinski poolt, kuid minu oma erineb pisut originaalist. See sobib pakkumiseks ka ootamatutele külalistele, sest magustoit on tõeliselt lihtne ja kiire. Kohupiimamekk on päris tugevalt tunda ja mulle meeldib see isegi vist rohkem, kui päris klassikakaline vahukoorega brüleekreem. Samuti on kohupiimapastaga tehtu oluliselt väherasvasem ja nö taljesõbralikum (kui see peaks kedagi magustoidu puhul üldse huvitama) :) Ehk siis sobib pühadelauale just neile, kes tahavad vahelduseks kõigile nendele rammusatele kookidele, keeksidele, küpsistele ja kommidele midagi lahjemat, aga see-eest mõnusalt kreemjat ja hõrku saada:)

Soovin kõigile imeliusaid, rahulikke ja rõõmsaid jõule, toredaid kingitusi ja maitsvaid toite! 


Brüleekreemi jaoks läheb vaja:
400 g vanillimaitselist kohupiimapastat
2 sl suhkrut+ 5 sl brüleekihi jaoks
5 munakollast
poole sidruni peenelt riivitud koor

Sega omavahel munakollased ja suhkur. Lisa kohupiimapasta ja sega õrnalt läbi, kuid ära vahusta! Võid kasutada ka rasvatut kohupiimapastat, sel juhul lisa 4 sl suhkrut ja 1 sl vanillisuhkrut. 


Kurna segu, et eemaldada võimalikke munatükke, ja sega hulka peenelt riivitud sidrunikoor. Vala kohupiimamass 4 kuumakindlasse ramekini või muusse väiksesse kuumakindlasse vormi. Küpseta kreeme ahjus 100 kraadi juures 30 minutit ja lase täielikult jahtuda. 


Enne serveerimist valmista kreemidele karamellikiht. Selleks on mitu erinevat varianti, mis kõik on selles artiklis ja selles blogipostituses ilusti kirjas :) 

Head küpsetamist ja ilusat jõuluaega veelkord!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere Silja!
Väga meeldiv on lugeda seda blogi! Edu edaspidiseks ning rõõmsaid jätkuvaid pühi!

Silja Luide ütles ...

Tere- tere! Väga lahe on sellist asja lugeda - aitäh! :)
Rõõmsaid pühi Sullegi! :)