reede, 3. aprill 2015

Kohupiima-juustukook aprikoosidega


Aprikoosidega kohupiima-toorjuustukook on pehme ja kreemine ning sobib suurepäraselt lihavõttepühade lauale. Retsept ilmus aasta tagasi LP-s, nüüd siis lõpuks sai blogissegi:)

Kui on soovi pashat teha, siis soovitan kahte maitsvat varianti - kuumutatud ja kuumutamata. Aga minu arust on kevadpühadeaegseks desserdiks igati sobivad veel kreemine kohupiima panna cotta ja mõnus mahlane kohupiimakook, mõlemad mangopüreest kattega. Kuid ka särtsaka aprikoosimoosist kattega kohupiimakook on "sobivates" toonides;-)

Ilusaid ülestõusmispühi ja toredat nädalavahetust! :)


Põhi:
200 g šoklaaditükkidega küpsiseid
60 g võid

Täidis:
100 g kuivatatud aprikoose
1 sl Cointreau'd või brändit (soovi korral)
400 g kohupiima
400 g toasooja toorjuustu
1,5 dl suhkrut
4 toasooja muna
2 sl vanillisuhkrut
ühe sidruni, laimi või väikese apelsini mahl ja peenelt riivitud koor

Kate:
100 g hapukoort

Haki aprikoosid väiksemateks tükkideks ja jäta soovi korral pooleks tunniks alkoholi sisse maitsestuma. Sega neid paaril korral, et ühtlaselt maitsestuksid.

Purusta küpsised, sulata või ja sega kokku. Suru segu 23-24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja (põhi võiks olla küpsetuspaberiga kaetud) ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 8 minutit.

Aseta kohupiim, toorjuust ja suhkur kaussi ning sega vispliga ühtlaseks. Lisa edasi segades munad, seejärel vanillsuhkur ning tsitruselise peenelt riivitud koor ja mahl. Sega aprikoositükid koos alkoholiga samuti juustu-kohupiimasegu hulka. Vala täidis vormi ja küpseta ahjus 175 kraadi juures 50 minutit.

Võta kook ahjust ja kata ühtlaselt hapukoorega. Lase enne serveerimist jahtuda, eriti hea, kui kook saab üleöö külmkapis taheneda ja maitsestuda. Kaunistuseks sobivad tsitruselise ribad, riivitud šokolaad ja hästi peeneks hakitud aprikoosid. 



Kommentaare ei ole: