pühapäev, 10. juuni 2018

Värskendav Fassbrause


Kas teate, mida kujutab endast Fassbrause nimeline jook? Mina ei teadnud veel paar kuud tagasi, aga nüüdseks on sellest saanud asi, mida pärast raskemat trenni tarbin. Alkovabast õllest tehtud jook on eriti hea just pärast pikemat jooksu, sest Fassbrause aitab anda treeningujärgseks võimalikult kiireks taastumiseks hädavajaliku süsivesikudoosi. Üle saja aasta tagasi Berliinis leiutatud Fassbrause oli algselt õunte, ürtide ja linnastega vaadijook, mida serveeriti õlle alkovaba alternatiivina. Kusjuures, seda nimetatakse ka “Sportmolle’ks”, kuna sõna “molle” tähistas Berliini dialektis õlut, ning soovitatakse tarvitada pärast kehalist koormust.

Fassbrause on eelkõige maitsvaks ja kalorivaeseks alternatiiviks minu jaoks enamasti liialt magusatele spordijookidele, mida ma ainult erandkorras joon (vahel harva, kui võistlustel käin). See-eest alkoholivaba õlu ja selle baasil valminud Fassbrause on mulle vägagi meeltmööda ilmselt tänu sellele, et nendes on olemas mõnus janu kustutav mõrkjas maitse, millele Fassbrause puhul lisandub veel ka sidruni hapukus. A. Le Coq Fassbrause on naturaalselt kääritatud jook alkovabast õllest. Boonusena jooksjatele jt sportlastele on selles erinevaid B-grupi vitamiine (7,5% päevasest vajadusest). Tegelikult kuluvad need vitamiinid muidugi teistelegi marjaks ära, mitte ainult neile, kes end liigutavad;-) Otse külmkapist võetud külm jook on eriliselt värskendav ja janu kustutav just palaval päeval, aidates kaasa võimalikult kiirele (trennijärgsele) vedelikuvarude taastamisele.


A. Le Coq Fassbrause, millega koostöös see postitus ka sündis, on igati mõnus jook, mis sisaldab alkovaba õlut ja sidrunimahla ning mille kaloraaž on väike (37 kcal 100 g kohta). Kui on aga soovi seda kodus ise teha, siis jagan selleks oma retsepti. Katsetasin, milline oleks Fassbrause ise tehtuna, ja jäime tulemusega igati rahule. Võrreldes A. Le Coq Fassbrausega on ise tehtud jook natukene vähem magus ja tugevama õllemaitsega. Lisasin koos mahlaga ka pisut sidruni viljaliha, mis oli joogi sees eriti hea, aga eks see ole maitseasi - kellele meeldib viljalihaga mahl ja kellele ilma.

Vaja läheb:
1 sidrunist pressitud mahl (0,6-0,7 dl)
0,4 dl heledat siirupit
1 dl mullivett
3,3 dl ehk 1 pudel A. Le Coq Premium alkoholivaba õlut
jääkuubikuid ja mündilehti

Sega sidrunimahl (võib olla koos viljalihaga) siirupi ja veega läbi ning jaga kahe klaasi vahel. Vala õlu peale (jaota samuti kahe klaasi vahel), sega läbi, lisa mõni jääkuubik ja mündileht. Naudi kohe!

Kommentaare ei ole: