kolmapäev, 28. oktoober 2020

Caesari wrap kanaga


Ilmad on veel täitsa soojad ja ilusad (eriti oktoobri lõpu kohta), nii et nädalavahetusel tasub veel üks rabamatk ette võtta ;-) Pühapäeval käisin Kakerdaja rabas ja see on sügisestes värvides sama tore, kui suveperioodil. Usun, et neid kohti, kus praegusel ajal loodust nautida, on väga palju. Lisan isutekitajaks paar pilti, mis pühap tegin :)



Tihti kipub aga matkama või muidu loodusesse jalutama minnes kõht kiire(ma)lt tühjaks minema (no minul küll!) ja tasub mõelda, mida kaasa võtta, sest - nagu ikka - ise tehtud asjad on need kõige paremad:) 

Pakun välja näiteks Caesari vrapi kanaga, mis on mahlane, maitsev ja toitainerikas. Caesari salati kastet saab osta valmiskujul poest (seda pakuvad mitmed erinevad tootjad) ja hoida aega kokku, kuid loomulikult ise tehtud on eriti maitsev. Kui soovid teha päris õige kastme, siis mul blogis on olemas paar varianti, mida ise kasutan: siin ja siin. Lisaks on olemas õpetus, kuidas teha krõbedaid saia- või leivakuubikuid (siin ja siin). Mina kasutan krutoonide jaoks alati mõnda tervislikku varianti - täisteraleiba, -sepikut või -saia -, mis on ka minu arvates nüansirikkama maistega kui tavaline valge sai.

Loomulikult võib lisada vrapile meelepäraseid asju, nt mõne pooleks või neljaks lõigatud kirsstomati, praetud ja tükeldatud peekonit vms, mis Sinu maitse jaoks wrap'i veelgi ahvatlevamaks teeb. Mina neid asju Caesari salatile tavaliselt ei lisa, kuid vrapi vahel on need igati omal kohal.

Vrapi sees saab ära kasutada grillpeost ülejäänud või varem valmis küpsetatud kana. Väga hästi sobib ka suitsukana. Võid ka küpsetada marinaadis kana (nt kintsufileed) ahjus valmis - sel juhul  kulub u 30 minutit + aeg jahtumiseks.

Wrap'i sisse panekuks soovitan salatile lisada rohkem kastet ja juustu kui muidu (ehk retseptis kirjas olevad kogused), sest ka tortillad imavad niiskust ja sel juhul ei ole ohtu, et wrap jääb liialt kuiv. Juust on wrap'i jaoks parem just riivitult, aga võid ka traditsioonilised laastud teha, kui soovid. 


Vaja läheb:
suur Rooma salati pea (u 200 g)
200 g Caesari kastet
100 g riivitud tugevamaitselist laagerdunud kõvemat juustu (nt Parmesani või mõnda selle eestimaist koopiat)
100 g krõbedaid saiakrutoone
u 400 g küpsetatud kana
värskelt jahvatatud musta pipart
6 suurt tortillat

Rebi pestud salat tükkideks ja sega kastmega läbi. Lisa riivitud juust, krutoonid ja tükeldatud kana ning sega läbi. Jahvata peale musta pipart. 

Tõsta iga tortilla keskossa salatit, keera ääred külgedelt peale ja seejärel alt üles tihedalt kokku. Rull omakorda mässi tihedalt kas fooliumisse või küpsetuspaberisse ning hoia matkale minekuni külmakapis. Enne söömist lõika rullid pooleks. 


Kommentaare ei ole: