neljapäev, 12. jaanuar 2023

Õhukesed pannkoogid krevetisalatiga


Õhukesed krõbeda äärega pannkoogid koos hõrgu krevetisalatiga on suurepärane hommikuiene või brantšitoit. Kuna krevetisalatiga tatrapannkookide kõrvale sobib lisaks kohvile ka mõni nooblim vahuvein, siis passib see roog ka toekamaks eelroaks või hoopis kergemaks õhtu- või lõunaeineks. 

Mul blogis on juba ühed õhukesed ülepannikoogid. Need on samuti soolased, kuid riisijahuga ja täidiseks on karulauguga suitsulõhe-munasalat (et kasutada ära pühadest üle jäänud keedetud munad). Too retsept on samuti väga hea, kuid see siin meeldib mulle rohkem, kuna tänu sellele, et taina sees on või, kulub õli praadimisel ülivähe. Korralikku panni kasutades on seda vaja vaid alguses õhukeselt pannile määrida ja hiljem enam juurde lisada ei tule.

Salati jaoks soovitan valida pigem käsitsi kooritud krevetid, aga sobivad muidugi ka teised. Selle salati jaoks kulub kaks pakki kooritud marineeritud krevette, mida isegi väiksemate poodide riiulil on suur valik.

Kui soovid sama tainaga teha magusaid pannkooke, siis suurenda suhkru kogust (2 tl asemel lisa 2-3 sl) ja soola ära üle 0,5 tl tainasse pane. 

Pannkoogid:
40 g võid 
100 g toortatrajahu
2 muna
2,5 dl piima
1 tl soola
2 tl suhkrut
õli 

Sulata või, lase sel jahtuda. Aseta sõelutud jahu kaussi, lisa munad ja 3-4 sl piima ning sega vispliga korralikult läbi. Lisa vähehaaval sisse ülejäänud piim kuni tekib vedel ühtlane tainas.  Sega või taina hulka, seejärel lisa sool ja suhkur, klopi vispliga veel mõni minut ja jäta siis vähemalt tunniks ajaks seisma. 

Kuumuta pann, määri ühtlaselt õhukese õlikihiga (võib kasutada nt pintslit), lisa piisavalt tainast (väike kulbitäis) ja keeruta panni nii, et tainas valgub ühtlaselt kuni äärteni õhukese kihina laiali. Küpseta keskmisest pisut kõrgemal kuumusel, kuni alumine pool on kuldpruun ja peamine kiht mullitab. Keera spaatliga ümber ja küpseta ka teine pool kuldpruuniks. 

Sellest kogusest saab 10 õhukest ülepannikooki. Naudi soojalt või jahtunult. Eriti head on need koos krevetisalatiga.

Krevetisalat:
300 g (2 pakki) kooritud krevette 
3 sl paksu majoneesi
100 g hapukoort
1 sl mahedat sinepit
1 tl suhkrut
veidi soola 
värskelt jahvatatud musta pipart
paar peotäit hakitud murulauku või peotäis hakitud tilli

Nõruta krevetid sõelal korralikult. Sega majonees hapukoore, sinepi, suhkru ja soolaga läbi. Sega kastme hulka krevetid, maitsesta musta pipraga ja viimasena sega õrnalt hulka hakitud maitseroheline. 


Retsept ilmus ka D-kokaraamatus

Kommentaare ei ole: