kolmapäev, 6. mai 2020

Suitsulõhe-karulaugu täidisega õhukesed pannikoogid


Just täna hommikul röstisin paar kahepoolset kaeraleiba, panin vahele juustu ja karulaugupestot (ma ei tea mitmes ports seda pestot juba üleeile tehtud sai) ning nautisin koos kohviga. Tõeliselt hea! Vahel ongi kõige lihtsamad asjad need kõige paremad ja tänased võileivad olid meeldivaks vahelduseks pudrule, mida enamasti hommikuti söön. Ka need õhukesed pannkoogid on sellised ülimalt lihtsad (tõeline vanakooli toit heas mõttes), kuid alati hästi "töötavad" asjad, st meeldivad reeglina kõigile inimestele ja samas sobivad erinevate täidistega kokku. Seetõttu olen neid viimase kahe kuu jooksul mitmeid kordi valmistanud, kuid enamasti soolasena. Samast tainast saab ka magusad pannkoogid - selleks lihtsalt lisa 2-3 sl suhkrut tainasse.

Retsept ilmus u kuu aega tagasi lihavõtete puhul Nädalalõpuleht LP-s, et anda idee, kuidas kasutada  ära pühadest üle jäänud keedumunad. Minu arvates on suitsulõhesalatiga õhukesed pannkoogid suurepärane toit nii õhtusöögiks kui ka pikaks mõnusaks aeglaseks hommikueineks (mille kohta võib ka brantš öelda;-) ) ning eriti hea just siis, kui võtta juurde kalamarja ja šampanjat. Mina olen ka pisut karulaugupestot pannkoogi vahele pannud :) Ajal, mil karulauku saada on (hetkel juba üle kuu aja) lihtsalt kasutan seda kas värskelt või pesto kujul peaaegu iga toidu juures alates ahjuroogadest ja pirukatest, lõpetades lihtsate võileibade ja salatitega. Ka supile sobib kaulaugulehti peale rebida või peeneks lõigata ja näiteks soolasele hommikupudrule pestot lisada. Seega on karulauk mul pidevalt toitude lisandiks olnud ja pole veel märganud, et üle hakkaks viskama. Muul ajal kasutan ohtralt küüslauku, kuigi muidugi mitte nii paljude roogade juures :)


Kui karulauku ei ole, siis lisa täidisesse peeneks hakitud või purustatud 1-2 küüslauguküünt ja peotäis hakitud maitserohelist (murulauku, lehtpeterselli, tilli vms).

Pannkoogid:
2 muna 
90 g nisu- või riisijahu
3 dl piima
0,5 sl suhkrut
1 tl soola
õli praadimiseks

Klopi munad lahti, lisa sõelutud jahu, suhkur ja sool ning klopi läbi. Lisa edasi vispeldades piim ja sega vispliga kõik ühtlaseks. Lase enne praadimist tainal vähemalt 10 minutit seista. 

Kuumuta pannil õli ja prae pannkoogid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Kui valad pannile taina (kasuta selleks nt kulpi), siis keeruta panni nii, et tainas kataks selle üleni. Küpseta keskmisel kuumusel ühelt poolt u 3-4 minutit kuni see on pealt tahenenud ja äärtest kuldpruun. Keera ümber ja küpseta teist poolt u 2 minutit. 

Pannkookide kogus sõltub sellest, kui suur on su pann ja kui õhukesed koogid teed. Mina on 28 cm läbimõõduga panniga saan sellest taina kogusest seitse pannkooki.

Täidis:
5 keedumuna
150 g suitsulõhet
suur peotäis karulaugulehti
1 sl mahedat sinepit
4-5 sl paksu hapukoort
musta pipart

Tee munad kahvliga katki, haki suitsulõhe ja karulauk. Sega omavahel hapukoor ja sinep, lisa ülejäänud ained ning sega ühtlaseks. Maitsesta musta pipraga.

Kommentaare ei ole: