laupäev, 19. aprill 2025

Mangokattega kondenspiima-kohupiimakook


Mango, kohupiima ja kondenspiimaga koogis on koos mu kolm suurt lemmikut. Kui veel martsipan ka kambas oleks, siis oleks muidugi täiuslik :D See viimane on muidugi nali, sest sellesse kooki ma martsipani enam toppima ei hakkaks, aga selles mõttes tõsi, et see on ka lisaks kolmele eelpool loetletud komponendile üks mu suuri lemmikuid :) Mida suurema mandlisisaldusega muidugi, seda parem ;-)

Mangopüreedest kasutan 100% mangopüreed, mida teeb Salvest, aga seda võib valmistada ka külmutatud või värskest mangost ise. 

Kui aga seda kooki ei soovi valmistada ja otsid veel lihavõteteks sobivaid retsepte, siis leiad siit neid omajagu. Mango ja kohupiimaga on mul blogisse kogunenud palju kooke ja muid desserte, lisaks aga näiteks variante, kuidas keedetud mune ära kasutada :)

Igal juhul soovin kõigile ilusaid ja maitserikkaid pühi!

Põhi:
200 g karamelli-, kondenspiima- või vanillimaitselisi küpsiseid
70 g sulatatud võid

Sega purustatud küpsised sulatatud võiga ja pressi ühtlase kihina 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale, mis on eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga. Pressi ühtlaseks ja aseta vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi. 

Täidis:
300 g (1 toru) vanillimaistelist kohupiimapastat
200 g (1 pakk) vanillimaitselist kohupiima
u 400 g (1 purk) magusat kondenspiima
7 želatiinilehte
1,2 dl piima

Sega kohupiimapasta kohupiima ja kondenspiimaga. 

Aseta želatiinilehed kümneks minutiks külma vette paisuma. Pigista lehed kuivaks ja aseta koos piimaga kastrulisse. Soojenda piima madalal kuumusel samal ajal pidevalt segades, kuni želatiin on lahustunud. Ära piima keema lase. Vala piim ühtlase nirena kohupiima-kondenspiima segu hulka samal ajal seda segades. 

Vala kohupiimasegu vormi küpsise põhjale, silu pind ja aseta paariks tunniks külmkappi tahenema. 

Kate:
400-450 g (1 purk) mangopüreed
3 želatiinilehte

Aseta želatiinilehed kümneks minutiks külma vette paisuma. Pigista lehed kuivaks ja aseta koos 1 dl mangopüreega kastrulisse. Soojenda vedelikku madalal kuumusel samal ajal pidevalt segades, kuni želatiin on lahustunud. Ära keema lase. 

Vala vedelik ühtlase nirena ülejäänud mangopüree hulka samal ajal seda segades. Laota mangokate ühtlaselt koogile ja aseta vorm veel paariks tunniks külmkappi.

Enne serveerimist eemalda kook vormist. 



Retsept ilmus aasta tagasi siin

Kommentaare ei ole: