pühapäev, 13. november 2011

Rukkijahu-õuna purukook


See rukkijahupuruga karamelliste õuntega kook sai tehtud Tartus viimastest oma aia antoonovkatest. Öökülmad küll jõudsid enne mind kohale, aga õnneks olid mõned mu lemmikõunad ikkagi puu all külmast armulikult puutumata jäänud. 

Purutaigen:
150 g rukkijahu
80 g võid
1 tl küpsetuspulbrit
3 spl (rafineerimata roo)suhkrut
näpuotsatäis soola

Täidis:
400-500 g õunatükke
1 spl sidrunimahla
1 kuhjaga spl fariinsuhkrut v tumedat rafineerimata pehmet roosuhkrut
1 spl kaneeli

Sega rukkijahu küpsetuspulbri, soola ja suhkruga ning näpi sisse võikuubikud kuni on moodustunud ühtlane puru. Õunad tükelda suhteliselt väikseks ja sega sidrunimahla, fariinsuhkru ja kaneeliga. Puista u 3/4 purutaignast võitatud koogivormi, pane peale õunad ja kata ülejäänud puruga. Küpseta 180 kraadi juures u 40 minutit kuni puru on pealt veits pruunikas ja õunad pehmed. 

Serveeri ahjusoojalt koos vaniljejäätise, -kastme v -kreemiga;  mina tegin seekord juurde kohupiimapastast ja kondenspiimast kreemi. 


Kommentaare ei ole: