teisipäev, 29. november 2011

Vürtsikas kanasupp kookospiimaga



Soojendavalt vürtsikas Tai päritolu laksa ehk supp kookospiima, riisinuudlite ja kanaga on eriti mõnus  soojendaja külmadeks ja pimedateks õhtuteks. Retsept on pärit siit ja pmst on see üsna sarnane ühele mu lemmiksuppidest, Tom Kha Gai'le nimelt, ainult et klassikalise Tom Kha'ga võrreldes on galangal ja laimilehed puudu ning spinat, nuudlid ja šallottsibul üle:):):) Tom Kha retsepti luban samuti millalgi üles panna ja seda juba lähiajal, sest õnneks on teravate seest soojaks tegevate toitude hooaeg alanud, niiet küll varsti saab seegi supp pildile püütud ;-)

Seniks aga sugugi mitte vähem maitsev kookossupp, milleks on vaja:

2 šalottsibulat
1 küüslauguküüs
5 cm jupp ingverit
1 spl toiduõli
2 väiksemat tšillipipra kauna v 1 suur koos seemnetega
1 spl pehmet pruuni suhkrut
1-2 spl kalakastet
2-3 kana rinnafileed
100 g seeni
500-600 ml kanapuljongit
400 ml kookospiima
mõned peotäied spinatilehti
1-2 laimi mahl
1-2 sidrunheinavart
riisinuudleid

Prae pannil õlis u 2 minutit peenelt hakitud šallotsibulad, tšilli ja ingver. Kui soovid, pruunista pannil ka kanatükid, aga võid need ka niisama supi sisse panna.

Lisa peenelt hakitud sidrunhein, tükkideks lõigatud kanafilee, viilutatud seened ja kanapuljong ning lase keema tõusta. Sega sisse kalakaste ja suhkur ning lase u 10 minutit podiseda kuni kana on küpsenud. Lisa mõned peotäied spinatilehti, kookospiim ja laimimahl. Soojenda kuni spinat on veits närbunud. 

Keeda paar peotäit riisinuudleid vastavalt pakendi juhistele ja lisa supi sisse. Pane kaussidesse ja kaunista värske koriandri ja laimisektoritega.


2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tegin selle retsepti järgi ja sain väga maitsva supi :) Segadust tekitas vaid sidrunheina kogus, kuna tegin sellist suppi esimest korda, ei olnud aimugi, kui palju seda panema siis peaks. Panin lõpuks 2 tk ja supp sai maitsev.

Silja Luide ütles ...

suur rõõm kuulda, et supp maitses ja aitäh tagasiside eest! vabandan, et ei olnud täpselt kirja pannud, palju sidrunheina vaja läheb, aga lisasin retsepti täpsustuse :)