esmaspäev, 10. juuni 2013

Kaks ühes: smuuti ja hommikukohv


See on üks toitev, külm ja täiesti ebatraditsiooniline kohvijook:) Kohvikokteilid on tavaliselt alkoholi ja vahukoore või jäätisega, mistõttu marjade ja kohvi ühte jooki kokku segamine ning - mis eriti imelik - banaani lisamine, tundus alguses pisut harjumatu ja ilmselt ei olekski julgenud ise katsetada, kui mul ei oleks olnud võimalust mõned nädalad tagasi seda kohvikokteili maitsta. See oli uskumatult mõnus ja värskendav - just selline kuuma suvise laisa pärastlõuna, kui enam midagi teha ei viitsi, turgutaja. Aga hommikuks ka igati sobiv, sest saab kaks ühes ehk hommikukohvi koos marjasmuutiga. Mahediku ja kohvi kooslus oli kohe nii hea, et tegin seda sel nädalavahetusel mõlemal päeval ja kindlasti teen edaspidigi:)


Mina pressisin ise mahla ja jääkuubikud jätsin üldse välja, see-eest kasutasin ühel hommikul külmutatud maasikaid, teisel aga olid maasikad küll värsked, kuid banaan sügavkülmast. Mul nimelt on pidevalt kodus külmutatud banaani, et jäätist valmistada. Kui banaanid on juba nii plekilised, et neid enam süüa ei taheta ja/või pole aega nt banaanileiba (ehk keeksi) küpsetada või seda šokolaadi-mousse'i teha, siis on eriti mugav variant banaan tükeldada ja sügavkülma panna, et alati oleks hea võtta, kui vaja midagi kiirelt ootamatutele külalistele pakkuda, smuutisse (nt siia v siia) lisada või niisama magusaisu on, sest see jäätis on täitsa nagu päris jäätis ja hästi mõnus magustoiduna süüa:)

Mainin igaks juhuks, et kolm fotot on tehtud mahedikust, kus olid sügavkülmutatud maasikad, üks pilt (kahe klaasiga, ülevalt teine) aga järgmisel hommikul smuutist, kus olid värsked maasikad ja külmutatud banaan. 


Kokteili nimi on muideks "Tervisemari", retsept on Pauligilt ja kogused kahele on sellised:
2 dl külma kohvi (nt Paulig Espresso Originale caffe crema't)
1 banaan
10 maasikat
1 sl mett v suhkruroosiirupit
2 dl apelsinimahla
kuni 10 jääkuubikut (soovi korral)

Aseta kõik koostisosad, va kohv ja jääkuubikud blenderisse ja töötle ühtlaseks. Lisa kohv ja jääkuubikud, töötle veel  pisut ja ongi valmis:)

Kommentaare ei ole: