neljapäev, 4. jaanuar 2024

Hapukapsa-kartuli panniroog



Kõigepealt soovin kõigile imeilusat ja maitseküllast uut aastat! :)

Kui pühadest ja pidusöömingutest on ülejääke, siis see lihtne argiõhtukski sobiv roog on hea valik ;-) See on selline tore "järgmise päeva toit", milles saab ära kasutada nii varem valmis keedetud kartulid kui ka külmkapis oleva hapukapsa. 

Peale võid riivida juustu, samuti võid pannile lüüa mõne muna ja need ära küpsetada. Mulle meeldib sellistes panniroogades küpsetada mune nii, et munakollane jääb vedelaks ja moodustab siis taldrikul laiali valgudes roale mõnusa kastme. Pann ise võiks olla pigem suurem, et kõik korraga ilusti ära mahuks. 

Värske/toore hapukapsa asemel sobib selle toidu sisse tegelikult ka praekapsas või juba valmis küpsetatud hapukapsas.

Vaja läheb:
2 küüslauguküünt 
100 g head suitsusinki
u 0,5-0,6 kg keedetud kartuleid
õli või selitatud võid praadimiseks
150-200 g toorest hapukapsast
soola (soovi korral)
värskelt jahvatatud musta pipart
peotäis hakitud murulauku, rohelist sibulat või tilli

Haki küüslauk peeneks, lõika sink tükkideks. Kartuleid koorida ei ole vaja, aga lõika need kas sektoriteks või u 2 cm tükkideks.

Kuumuta pannil veidi õli või selitatud võid ning prae selles küüslauku ja sinki mõni minut. Lisa pannile kartul ja prae aeg-ajalt segades seni, kuni kartul hakkab pruunistuma. Lisa pannile hapukapsas ja prae segades veel mõned minutid. 

Maitsesta soolaga, kui soovid, jahvata peale pipart ja puista maitseroheline. Söö kohe soojalt. 

Kommentaare ei ole: