neljapäev, 15. mai 2014

Spargli-kinoasalat ahjupaprikate ja fetajuustu või lõhe ja redisega



Kodumaine mõnus magus, maitsekas ja krõmps spargel on varsti juba kohal! Eelmisel aastal sai blogisse mitu mõnusat retsepti selle aedviljaga, millest mu lemmik on spargli-püreesupp, milles saab ära kasutada kõik ülejäägid, mis muidu raisku läheksid:)

Salati jaoks saab röstitud ja marineeritud paprikaid osta poest, aga mina teen neid alati ise, sest oma valmistatud asjad on ju kõige paremad (ehk ise tehtud, hästi tehtud!) ;-) Blogis on mul ahjupaprikate retsept olemas siin (ehk halloumi juustuga kinoa), siin (fetaga läätsesalati) ja siin (lambahakklihast kebabi) juures. Kuna ma ise neid maitsvaid paprikaid nii tihti teen, sest need on ju suurepärased salatitesse, pastadesse, liha kõrvale või muude roogade lisandiks, siis olen ilmselt vajadust tundnud suisa kolm korda seda retsepti blogis jagada :D Seega rohkem seda ei tee, vaid loodan, et leiate endale meelepärase juba olemasolevate seast :)

Paprikate marinaadi ei tasuks ära visata, vaid kasutada salati kastmena. Eelpool öeldu käib just enda valmistatud segu kohta, sest selle puhul on teada, mis head ja kvaliteetsed koostisained selle sees on. Kusjuures, marinaadi kasutades ei ole avokaadokastet vajagi teha, vaid seda võibki lisada kinoasalatile ning soovi korral niristada peale veel extra virgin oliiviõli ja balsamico't.

Mis aga allpool olevasse lõhe ja redisega salatisse puutub, siis seda valmistasin ka Kaubamaja pop-up restoranis, millest on kirjutanud toidublogija Pello ja Tallinn City. Mõlemad fotod tegin kiirustades Kaubamajas kohapeal valminud salatist oma telefoniga. Õnneks aga paprika ja fetaga varianti sain kodus rahulikult pildistada :)

Mõlemad salatid on kevadiselt kerged ja valmivad kiirelt, aga hästi toitvad - soovitan proovida! :)


Salat:
200 g kinoad
800 g sparglit (puhastamata kaal)
u 2 sl oliiviõli
200 g röstitud ja marineeritud paprikaid
200 g fetajuustu
peotäis või paar koriandrit

Kaste:
1 suur või 2 väikest küpset avokaadot
5 sl extra virgin oliiviõli
poole sidruni mahl
soola ja musta pipart

Aseta kinoa koos poole liitri veega potti, lase keema tõusta, alanda kuumus ja keeda madalal kuumusel u 15 minutit. Nõruta, maitsesta soolaga ja jäta jahtuma. 

Puhasta ja pese sparglid ning laota ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta soola ja pipraga ning veereta neid õlis nii, et oleksid üleni kaetud. Rösti sparglid ahjus 250 kraadi juures 10 minutit. Ahjust väljavõetud sparglitele pigista pisut sidrunimahla.

Kastme valmistamiseks aseta kõik komponendid blenderisse ja töötle kreemjaks. Lisa vajadusel veel oliiviõli v natukene vett. 

Nõruta paprikad ja feta ning lõika tükkideks, haki koriandrit väiksemaks. Sega omavahel kinoa, paprika, feta, koriandrilehed ja kaste. Jaota sparglid 6 taldrikule, tõsta kõrvale salat ja naudi! :)



Sama salat lõhe ja redistega

Salat:
200 g kinoad
800 g sparglit (puhastamata kaal)
u 3 sl oliiviõli
300 g lõhet
200 g redised
peotäis või paar parmesani (soovi korral)

Kaste:
1 suur või 2 väikest küpset avokaadot
5 sl extra virgin oliiviõli
poole sidruni mahl
soola ja musta pipart

Loputa kinoa sõelal ning aseta koos poole liitri veega potti, lase keema tõusta, alanda kuumus ja keeda madalal kuumusel u 15 minutit. Nõruta vajadusel, maitsesta soolaga ja jäta jahtuma. 

Puhasta ja pese sparglid ning laota ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta soola ja pipraga ning veereta neid õlis nii, et oleksid üleni kaetud. Rösti sparglid ahjus 250 kraadi juures 10 minutit. Ahjust väljavõetud sparglitele pigista pisut sidrunimahla.

Kastme valmistamiseks aseta kõik komponendid blenderisse ja töötle kreemjaks. Lisa vajadusel veel oliiviõli või natukene vett. 

Tükelda lõhe ja viiluta redis õhukesteks viiludeks. Sega mõlemad koos kastmega kinoa hulka. Jaota sparglid 6 taldrikule, tõsta kõrvale salat ja tõmba soovi korral peale parmesanilaaste.

Kommentaare ei ole: