reede, 6. märts 2015

Šokolaadi-avokaado trühvlid (suus sulavad ja lihtsad, ideaalsed naistepäveaks)



Avokaado on üks erakordselt hea puuvili! Ta on tohutult toitainerikas (šokolaadikreemi juures olen pikemalt sel teemal peatunud) ja samas tõeliselt maitsev. Sobib ühtviisi nii salatitesse (nt kastmeks või niisama viilutatuna) kui ka magustoitudesse ja kookidesseAvokaado annab oma mõnusa rasvasuse tõttu šokolaadikommidele kreemisust ja sobib ideaalselt asendama nii mõndagi tavapärast trühvli komponenti nagu nt vahukoort, võid, toorjuustu. Kuid mitte ainult avokaado, vaid ka tume šokolaad on igati tervislik! Olen sellest kirjutanud juba siin ja siin, lisaks on nt siin mõned šokolaadi kasulikud omadused kirjas. Kusjuures hiljuti lugesin ühest uuringust, mille kohaselt ühe elaniku kohta keskmiselt söödav šokolaadi kogus ja sellest riigist pärit Nobeli preemia laureaatide arv on omavahel korrelatsioonis :) :) :)

Pühapäeval on ju naistepäev ja šokolaaditrühvlid, eriti veel sellised pisut ehk tervislikumad, on minu arvates suurepärased - on vist väga vähe naisi, kel šokolaad silma särama ei paneks;-) Homses LP-s on aga kaks mahlast šokolaadikooki - kirssidega brownie ning kohvimekiga ploomikook, mis samuti mõlemad hästi lihtsad valmistada on, kuid maitsevad reeglina nii meestele kui ka naistele. 

Kui ma reeglina kasutan küpsetamisel (ja armastan ise niisama süüa) 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi, siis nende trühvlite valmistamiseks sobivad just pisut magusamad variandid väga hästi. Mina võtsin 300-grammise Kalevi tumeda metspähklitega šokolaadi (kakaosisaldus u 52%), mis minu arvates on ideaalne nendeks kommideks - täpselt parajalt magus ega ole liiga mõru. Seda šokolaadi on õnneks mu kodus kapis alati olemas, sest isa armastab seda mulle külla tulles kaasa võtta. Väga hea harjumus:)
*Issi, kui Sa seda loed, siis tea, et võid edaspidigi seda mulle tuua! :)

Toredat nädalavahetust kõigile ning lille- ja šokolaadirohket naistepäeva! :)

Vaja läheb:
1 keskmine või suur küps avokaado
300 g tumedat pähkli- või mandlitükkidega šokolaadi
2 sl naturaalset kakaopulbrit

Lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ja võta lusikaga sisu välja. Töötle viljaliha kahvlit kasutades, saumikseri abil või köögikombainis ühtlaseks tükkideta püreeks. Haki šokolaad tükkideks, aseta sellest 200 g kaussi ja sulata vesivannil. Lisa avokaadopüree ja sega ühtlaseks. Sega hulka ülejäänud kolmandik hakitud šokolaadi. Aseta kauss šokolaadiseguga tunniks külmkappi tahenema.

Sõelu kakaopulber taldrikule. Võta teelusikatäis šokolaadisegu, vormi palliks ja veereta kakaopulbris. Korda ülejäänud massiga sama, kokku tuleb u 20 trühvlit. Eriti mõnusad (hommikuse) kohvi kõrvale;-)

    4 kommentaari:

    leheneeger ütles ...

    Suur aitäh selle retsepti eest, see on nüüd olnud mitu aastat minu talvises kingirepertuaaris. Kohandasin seda pisut: ühe avokaado asemel segan šokolaadi sisse koguni kolm, muidu jäävad trühvlid minu maitse jaoks liiga kõvaks. Olen mõnikord lisanud ka supilusikatäie jahvatatud sukaadi, kookoshelbeid või külmkuivatatud kirsse.

    Silja Luide ütles ...

    nii tore kuulda, et retsept meeldib:) aitäh tagasiside eest! ilusat jõuluaega!

    Anonüümne ütles ...

    Kui kiirelt need trühvlid ära tuleb tarbida? Avokaado vist ei taha kuigi kaua seista ja parem oleks külmkappi pista?

    Silja Luide ütles ...

    jaaa, trühvleid tuleb alati külmkapis hoida. soovitan need igaks juhuks tarbida paari päeva jooksul :)