neljapäev, 14. aprill 2016

Kõigi lemmik Kass Artur


See on klassikalise Kass Arturi kook, mitte magustoit, millest kunagi ammu blogisin, ning seda saab ilusti viiludeks lõigata, mitte ei ole vaja lusika v kahvliga kausist süüa. Maisipulga-iirise kook on pärit lapsepõlvest ja see oli olemas nõukaaegses populaarses lastekokaraamatus, kuid hetkel vajas retsept kohandamist, kuna pakendid ja neis olevad kogused on aja jooksul omajagu muutunud. Mulle ei meeldi, kui kokkamisel jääb järgi jääke, millega pole midagi peale hakata, niiet jagan retsepti, kuidas mina hetkel Kass Arturi kooki valmistan :) 

Retsept ilmus LP-s isadepäeva puhul - hea lihtne maius, mille valmistamisega saavad ilusti hakkama ka lapsed. Juba mõne nädala pärast ehk mai teisel pühapäeval (emadepäeval) on võimalik lastel (koos isadega) selle tegemine jälle ette võtta rõõmustamaks emasid :)

Kass Arturi jaoks on vaja:
250 g (1 pakk) võid
360 g (2 pakki) plaadi-iirist (nt maapähkliga)
130 g (1 pakk) maisipulkasid (nt Lotte omad)

Tükelda või ja iiris, aseta paksuõhjalisse vähemalt 3 l suurusesse potti ja sulata madalal kuumusel pidevalt segades ühtlaseks massiks. Kalla sisse maisipulgad, sega läbi ja tõsta küpsetuspaberile. Keera küpsetuspaber tihedalt rulli ja hoia vähemalt 2 h külmas. Lõika viiludeks ja naudi.

Kommentaare ei ole: