reede, 15. juuli 2016

Lihtne, kiire ja imemaitsev suvine turgutus - vaarikajäätis kahest komponendist



See ülimalt mõnus värske ja kerge, kuid samas piisavalt magus vaid kahest komponendist koosnev jäine maius vastab ilmselt kõigile tänapäeval poppidele kriteeriumitele - on laktoosi- ja gluteenivaba, vegan ja paleo ning kindlasti ka talje- ja figuurisõbralik! Kas pole mitte tore!?! :D

Muideks, vaarikajäätis sobib ilmselt ka kõigile suhkrupõlguritele, kellel soovitan kindlasti seda artiklit lugeda - väga hästi, konkreetselt ja lihtsas keeles kirjutatud lugu, mis loodetavasti aitab aru saada, kui mõistlik see järjekordne trend on. Ilmselt on blogilugejad juba aru saanud, et siinkirjutaja armastab teadust ja igasuguste isehakanud ekspertide jm šarlatanide vastu lugupidamine mul puudub :)

Sellist tervislikku jäätist võib teha ka maapähklivõiga, samuti lisades maitsestamata jogurtit, aga pean ütlema, et isegi sellise täiesti naturaalsena meeldib see mulle vaat et kõige rohkem. Vaarika ja külmutatud banaani kombinatsioon sai nii hea ja ka piisavalt magus, et lisasin söömisel vaid mõned pisikesed mündilehed ja värsked vaarikad; mee ega vahtrasiirupi peale niristamiseks puudus mul vajadus. Tõeliselt maitsev ja toitev, aga samas tervislik ja värskendav! Soovitan kindlasti proovida ;-)

Vaarikad võid asendada maasikatega ja ilmselt ka mustikatega, kuigi viimast ei ole ma ise veel valmistada jõudnud! Küll aga pidid metsad siin Pärnu kandis, kus praegu olen, mustikaid täis olema, niiet ilmselt saab ka see variant täna v homme ära proovitud :)

Lõbusat reedet ja ülitoredat nädalavahetust kõigile!!!


Vaja läheb:
2 suuremat küpset külmutatud banaani (vähemalt 12 h sügavkülmas olnud)
200 g vaarikaid

Soovi korral serveerimiseks: vaarikaid, peeneks hakitud mündilehti, (vahtra)siirupit või vedelat mett, hakitud šokolaadi, röstitud mandlilaaste vms.

Aseta külmunud banaani viilud ja vaarikad köögikombaini ning töötle ühtlaseks. Serveeri kohe, muidu hakkab soojaga sulama. Kui banaanid on piisavalt külmunud, siis saab jäisest maiusest teha jäätisekulbiga korralikud pallid, kui aga ei ole piisavalt külmunud, siis jääb pehmem konsistents. Mõlemat moodi on maitse muidugi ülihea!!! :) 

2 kommentaari:

Teevi ütles ...

Olen proivinud lisaks vaarikatele ka külmutatud mustikate ja kirssidega, väga hea on. Puhas banaanijäätis on minu jaoks liiga lääge, törts laimimahla lisas särtsu, aga veel parem on mõne marjaga segatuna. Jõhvikatega polegi veel jõudnud proovida.

Silja Luide ütles ...

Marjade või naturaalse kakaopulbriga on kõige parem jah! :) Kirsside ja jõhvikatega polegi veel proovinud, aga peotäie pohladega on sama hea, kui vaarikate või maasikatega :)