neljapäev, 25. oktoober 2018

Suus sulavad metspähklitega trühvlid


Kätte on jõudnud kõrvitsahooaeg (november juba vanast ajast ju kõrvitsakuu!:D) ja tahaks teiega kõiki oma uusi kõrvitsamaiuste jm -toitude retsepte jagada, aga need on veel avaldamise ootel erinevates väljaannetes, niiet pean kahjuks ise ka ootama ... :)

Aastate jooksul on aga blogisse niigi päris omajagu erinevaid kõrvitsaretsepte kogunenud. Ja kuigi on vähemalt üks hautis ja pasta ning mitu suppi, siis põhirõhk on - üllatus, üllatus - ikka magusatel asjadel ;-) Leiab nii mahlaseid muffineid kui ka tummiseid šokolaadi- ja kreemijad juustukooke, eriti heast kondenspiima-pähklikoogist rääkimata;-)

Täna hommikul just sõin ära viimase kaerahelbe-kõrvistaküpsise, mis tänu Kreeka pähklitele ja tumedale šokolaadile on minu arvates eriti hea. Seni, kuni see retsept blogisse jõuab, soovitan aga teha tervislikke ja ülimõnusaid kõrvitsaruutusid. See kõrvitsaküpsetis on üks mu suuri lemmikuid ja kui ma tõesti arvaks, et maiustamine on “patustamine” (Jumal hoidku selle eest!), siis kasutaksin nende kohta sellist koledat sõna nagu “patuvaba”. Aga kuna minu jaoks on magus igapäevane elu osa  ja maiustamise pärast ma süümekaid ei tunne, siis ütlen selle kõrvitsamaiuse kohta lihtsalt tervislik, sest selles on kasulikke kiudaineid, vitamiine, mineraale ja antioksüdante. Ka maiustada saab nii, et varustad oma organismi eluks vajalike oluliste toitainetega :)

Et aga rammusad suus sulavad trühvlid kuluvad samuti alati marjaks ära (neid retsepte pole retseptivaramus kunagi liiga palju), siis jagan täna hoopis ühte hõrkude kommide tegemise õpetust. Retsept ilmus emadepäeva puhul mai kuus Laupäevaleht LP-s, sest nende lihtsate maiustega saavad hakkama lapsedki.


200 g tervete või hakitud metspähklitega piimašokolaadi
100 g tumedat šokolaadi
250 g (1 karp) toasooja mascarpone’t
2-4 sl koorelikööri või külma kanget kohvi
naturaalset kakaopulbrit või hakitud pähkleid

Haki šokolaadid, aseta kaussi, sulata vesivannil ja sega ühtlaseks. Lase pisut jahtuda, seejärel sega hulka mascarpone ja kooreliköör või kohv. Jahuta segu toatemperatuurini, seejärel aseta vähemalt kolmeks tunniks külmkappi tahenema.

Vormi teelusika abil märgade käte vahel väikesed pallid ja veereta neid kas sõelutud kakaopulbris või hakitud pähklites. Kokku saab vähemalt 20 trühvlit. Hoia komme külmkapis õhukindlalt suletud nõus. 


Kommentaare ei ole: