teisipäev, 3. mai 2022

Soe küpsisemaius vaarikate ja martsipaniga




Mahlaste vaarikate ja tummiste šokolaadiküpsistega martsipanimaius on eriliselt kerge ja igati soblik näiteks juba sel pühapäeval oma emale valmistada. See on tõesti üks selline dessert, millega saavad hakkama ka väikesed lapsed, rääkimata kõigist täiskasvanud inimestest (sh sellised, kes muidu kunagi köögis midagi ei tee) :) Samas sobib see küpsetis nii magustoiduks kui ka nt hommikul kohvi kõrvale nautimiseks. 

Kasutada võib ka külmutatud vaarikaid. Neid eelnevalt sulatada ei ole vaja. Väga hästi sobivad sellesse maiusesse ka mustikad. Šokolaadiküpsised võivad olla ka šokolaaditükkidega. 

Vaja läheb:
2 muna
2 sl suhkrut
200 g hapukoort
100 g martsipani
100 g šokolaadiküpsiseid
100 g vaarikaid 

Klopi munad kausis suhkruga kergelt lahti ja sega läbi hapukoorega. Tükelda martsipan ja murenda küpsised puruks või hästi väikesteks tükkideks.

Võta neli kuumakindlat anumat ja jaota kaks kolmandikku küpsisesegust nende põhja. Jaga hapukooremass nelja anuma vahel ning korda sama martsipaniga ja suurema osa vaarikatega. Laota ülejäänud küpsisepuru vormide peale ja aseta need ahju.

Küpseta 180-kraadises ahjus u 15 minutit kuni hapukooremass on tahenenud. Puista peale ülejäänud vaarikad ja lase jahtuda.

Kommentaare ei ole: