neljapäev, 26. mai 2022

Kihiline rabarberi-kohupiimakreemi magustoit



Tegin eile hommikul ETV Terevisioonis rabarberiga kana ja seda mõnusat magustoitu, mille eest sain nii kiidusõnu kui ka küsimusi retsepti kohta, nii et panen siia kirja, kuidas ma täpselt seda tegin. Sellest kogusest saab neli suurt pokaalitäit maitsvat desserti. Peale asetasin mõned mündilehed. Pildid - nagu näha - on seekord kiired telefoniklõpsud, aga mis siis ikka ... :)

Rabarbrikastet on omajagu ja seda võib üle jääda. Kasuta seda siis näiteks hommikuse pudru või pannkookide peal või naudi näiteks maitsestamata jogurtiga. Leiba võid purustada köögikombainis, riivida või hoopis noaga hakkida. 

Kui on vaja rabarbrikaste kiirelt maha jahutada, siis aseta kauss kastmega teise kaussi, milles on jääkuubikud. 



Rabarbrikaste:
400 g rabarberit
3 sl suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
1 sl maisitärklist

Tükelda rabarber ning aseta koos suhkrute ja 1 dl veega kastrulisse. Lase õrnalt podisedes keeda kuni rabarber on pehme ja lagunenud (kulub u 5 minutit). Sega maisitärklis külma veega ühtlaseks ja vala peene nirena ise samal ajal segades rabarbrikastme hulka. Lase kastmel paar minutit keeda, vala siis kaussi ja lase jahtuda.

Kohupiimakreem:
200 g toasooja toorjuustu
600 g (2 toru) vanillimaitselist kohupiimapastat
3 sl suhkrut

Sega vispliga kreemi koostisained omavahel. Aseta kauss serveerimiseni külmkappi.

Kaneeline leivapuru:
4 viilu musta leiba
1 sl võid
1 sl pruuni suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli

Riivi leib. Prae seda pannil või sees keskmisel kuumusel paar minutit kuni leib muutub krõbedaks. Lisa suhkur ja kaneel ning prae segades veel paar minutit. Vala leivapuru kaussi ja lase jahtuda. 

Kommentaare ei ole: