kolmapäev, 1. juuni 2022

Lihtsad kodused quesadilla'd


Nüüd, kui käes on aiapidude, piknike ja loodus- (metsa- ja raba-) matkade aeg, tasub meelde tuletada selliseid lihtsaid suupisteid, mida on mugav kaasa pakkida või näpu vahelt süüa, samuti on need kerged valmistada. 

Mehhikost pärit täidetud tortiljad ehk quesadilla'd on lihtsad teha ja hästi maitsvad. Täidise osas võib olla loominguline ega pea retseptist kinni pidama. Singi asemel võib kasutada näiteks hoopis (suitsu)lõhet. Lisada võib hakitud paprikat või hoopis marineeritud kurgi, tomati või jalapeno (ehk Jalapa paprika) viile, samuti sobivad vahele salatilehed ja rukola.

Samasuguse munatäidise võib teha ka näiteks croissant'idele, mis samuti sobivad nii hommikusöögiks kui ka matkale või piknikule kaasa võtmiseks.

Tortijasid on poes väikeseid, keskmiseid ja suuri. Mina kasutan siin keskmise suurusega täisteratoriljasid, kuid kui võtad suured või väikesed, siis arvesta ka täidist vastavalt. Nüüd on Santa Marial olemas ka porgandi- ja peediga  tortiljad, mis mõlemad on väga maitsvad ja sobivad ka selle retsepti jaoks hästi.

Neid suupisteid saab mugavalt matkale kaasa võtta. Samuti on võimalik neid sügavkülma panna, et siis hiljem lihtsalt üles soojendades kergelt toitev eine saada. 

Vaja läheb:
6 muna
soola 
värskelt jahvatatud musta pipart
u 1 sl võid
õli praadimiseks
mõned viilud juustu
paar viilu hakitud sinki
1 avokaado
rohelist (hakitud murulauku või rohelist sibulat, tüümiani- või basiilikulehti)
4 keskmist (täistera)tortiljat

Klopi munad kergelt lahti, maitsesta natukese soola ja pipraga. Lisa munamassile väikesteks tükkideks lõigatud või. 

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Vala muna pannile ja kuumuta samal ajal spaatliga segades paar minutit. Muna võiks olla kergelt hüübinud, kuid mitte liiga kuivaks küpsenud. 

Aseta kaks tortiljat lõikelauale ja aseta kummalegi 3 juustuviilu. Puista peale tükeldatud sink ning seejärel jaga munamass kahe tortilja vahel. Aseta munamassile avokaadoviilud, puista peale maitseroheline, jahvata soovi korral veel veidi pipart ja kata mõlemad tortiljad teise tortiljaga. 

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning prae quesadilla'sid ükshaaval pannil, kummaltki poolt u 4 minutit. Lase pisut taheneda, seejärel lõika sektoriteks ja naudi. 


    Kommentaare ei ole: