reede, 17. juuni 2022

Küpsetamata šokolaadi-kaerahelbeküpsised


Käisin just ühel lühikesel, aga väga toredal matkal mere ääres Jõelähtmel (aitäh selle eest kvaliteetsete ja lahedate matkatoodete brändile Fjällrävenile!). Ja kuna sel päeval oli teemaks ka matkatoit (kõht läheb ju kohe tühjaks, kui värskes õhus end veidi liigutad😀), siis tuli mul meelde, et üks retseptike on siin juba ammu ootel🤓 Suvisel soojal ajal, kui on eriti palju metsa-, raba- jm loodusmatkasid, piknikuid jms, tasub selliseid küpsiseid ikka valmistada, seda enam, et ahju ju ei olegi vaja. Tegelikult on tegemist suisa nii lihtsa asjaga, et lapsedki saavad küpsiste tegemisega hakkama. Selle eriti kiirelt ja kergelt valmiva maiuse puhul tasuks aga meeles pidada, et tuleks kasutada just kiirkaerahelbeid, mitte tavalisi!

Kui aga on nn matkatoiduks (just magusa osas) inspiratsiooni vaja, siis toon mõned head variandid välja, mis mul blogis on :)






Soolastest asjadest aga soovitan eelkõige neid asju:










Nonii, mõtlesin, et panen mõne soovituse kirja, aga sattusin hoogu nagu alati toidu puhul :) :) :) Hetkel lõpetan, aga kui blogis ringi vaadata, leiab kindlasti palju põnevaid ideesid ;-)

Ilusat nädalavahetust ja minge metsa! :)

Nende küpsiste jaoks läheb vaja:
150 g võid
250 g suhkrut
1,2 dl piima
4 sl naturaalset kakaopulbrit
130 g maapähklivõid
350 g kiirkaerahelbeid

Aseta tükeldatud või, suhkur, piim ja kakaopulber paksupõhjalisse potti. Lase keema tõusta ja keeda tasasel tulel umbes minut. Lisa maapähklivõi, sega ühtlaseks, seejärel kaerahelbed ning sega korralikult läbi. Lase segul pisut jahtuda. 

Tee supilusika abil küpsised ja aseta need küpsetuspaberile. Lase umbes pool tundi jahedas taheneda ja naudi. 

Neid küpsiseid soovitan hoida õhukindlalt suletud anumas külmkapis, säilivad nädala.


Retsept ilmus üle-eelmisel sügisel siin

Kommentaare ei ole: