kolmapäev, 14. veebruar 2024

Sõbrapäeva hommikusöök



Paljudel on ilmselt juba hommikusöök söödud, aga kui on tänaseks sõbrapäevaks mõnda head ideed vaja, siis siin on mul kohe üks pakkuda ;-) Ja loomulikult võib sellist maitsvat einet ka igal muul ajal teha - miks mitte ka nädalavahetusel tavalise praemuna ja peekoniga hommikusöögi asemel oma armast kaaslast hoopis südamega üllatada :)

Praemuna (just ühelt poolt praetud nii, et kollane on vedel ehk härjasilm) on mu suur lemmik, samuti meeldib mulle röstitud täistera sai või sepik ja ahjus küpsetatud krõbe peekon, nii et minu jaoks on see ideaalne hommikusöök. Teine lemmik variant päeva alustuseks on piimaga (NB! kindlasti mitte veega) keedetud kaerahelbepuder enda tehtud moosiga, täna näiteks oli selleks pohla-õunamoos, mida juba lapsena armastasin, kuid keedan nüüd ise tunduvalt vähema suhkruga, kui seda varasemal ajal tehti. 

Lisandiks sobivad siia suurepäraselt oad tomatikastmes ja praetud šampinjonid - nii saab kokku klassikalise Inglise hommikusöögi. 

Vaja läheb:
100-120 g (1 pakk) peekonit
4 viilu meelepärast (täistera) saia
õli praadimsieks
võid määrimiseks
2 keskmist muna
soola, pipart
kirsstomateid
salatilehti või idusid

Laota peenoniviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni need on krõbedad. Poole peal keera peekoniviilud ümber.

Tee südamekujulise (piparkoogi) vormiga kahel viilul saial keskele süvend. Kuumuta pannil õli keskmisel kuumusel ja prae selles nii need kaks saiaviilu kui ka saiast välja lõigatud südamekujulised tükid ühelt poolt kergelt pruuniks. Keera saiaviilud ümber ja aseta kummagi saia auku toores muna. Prae u 5 minutit, kuni munavalge on hüübinud, aga kollane veel vedel. Puista peale veidi soola ja jahvata musta pipart. 

Rösti teised kaks saiaviilu ja määri nele ühele poole võid. Aseta sellele paar peekoniviilu ja vajuta munaga  saiaviilule peale ehk tee kahepoolsed võileivad, mida saab käe vahelt süüa. Aga muidugi ei pruugi neist ka võileibu teha, kui ei soovi, vaid saab ka noa ja kahvliga taldrikust mugavalt süüa :)

Serveeri koos pooleks lõigatud kirsstomatite ning meelepärase salati või idudega. Lisa juurde ja ülejäänud peekon ja röstitud saiast südamed.


Retsept ilmus kaks aastat tagasi siin

    Kommentaare ei ole: