See on üks mu nö kullavaramusse kuuluvaid retsepte, sest ilmus juba mu esimeses kokaraamatus ja sai kiirelt popiks. Küpsiseid küpsetasid tol ajal paljud toidublogijad (nt arvati, et need võiksid saada esikoha šokolaadiküpsiste maailmameistrivõistlustel), need on olemas suisa Nami-Namis ja umbes aastake tagasi leidsin need isegi ühest küpsiseraamatust :)
Need šokolaadiküllased küpsised sulavad suus ja on erakordselt lihtsad valmistada. Suuremad magusasõbrad võivad tumeda šokolaadi kas osaliselt või täielikult piimašokolaadiga asendada, šokolaadifännidel aga tasub retseptist kinni pidada, sest tulemuseks on tõeliselt tummised ampsud.
Küpsiste tegemine ongi täpselt niisama lihtne nagu retseptis kirjas. Pole mingit põhjust asja keerulisemaks ajada - küpsised sellest paremaks ei muutu ;-)
Tuhksuhkur ja kakaopulber tasuks ajada läbi sõela, et need tükilised ei jääks. Ja munavalgeid ei tule tõesti vahustada, vaid need tuleb niisama kuivainetega läbi segada :) Tainast on veidi keeruline segada, sest vedelikku selles peale munavalgete ei ole ja tainas tuleb päris paks, kuid lapsed võivad siin täiskasvanu appi kutsuda. Sellest taina kogusest saab täpselt 16 küpsist, mis ilusti 4x4 ridadena ahjupannile ära mahuvad.
Ka küpsiste küpsemisaeg võib tekitada küsimusi, sest veerand tunni pärast neid ahjust välja võttes ei ole need veel täielikult tahenenud. Kuid ära kindlasti küpsiseid kauem, kui 15 minutit ahjus hoia, sest siis muutuvad need liiga kuivaks, vaid lase neil rahulikult taheneda.
Vaja läheb:
200 g tuhksuhkrut
2 sl vanillisuhkrut
40 g naturaalset magustamata kakaopulbrit
näpuotsatäis soola
2 munavalget
250-300 g hakitud tumedat šokolaadi
Sega kausis omavahel suhkrud, kakaopulber ja sool, lisa munavalged ning sega ühtlaseks tainaks. Lisa šokolaaditükid ja sega läbi.
Aseta teelusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile tainast ühesuurused kuhjad, jättes nende vahele u 2,5 cm vahed. Küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit, kuni küpsiste pealispind on pragunenud.
Lase küpsistel u 15 minutit plaadil taheneda ja naudi siis kohe või lase täielikult jahtuda.
Retsept ilmus aasta tagasi siin
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar