teisipäev, 19. aprill 2011

Maailma parimad restoranid aastal 2011

Täna tehti teatavaks 50 maailma parimat restorani ja juba teist aastat võitis Kopenhaagenis asuv restoran Noma!!! Taani köök ruulib:), sest Bocuse D'Or'i võitis ju sellel aastal taanlane Rasmus Kofoed!

Pariisis asuv Le Chateaubriand, kuhu ma ikka veel jõudnud ei ole, aga mis on ühe mu molekulaargastronoomiast vaimustunud koolikaaslase (Brian) absoluutne lemmik, on kaks kohta ülespoole tõusnud (11-ndalt 9-ndale). Samuti teine kuulus Pariisi tõmbenumber L'Atelier de Joel Robuchon, kuhu me üritasime eelmisel nädalal tulutult kohti saada ja mis samuti mu mitme koolikaaslase arvates on ülihea (kuigi mitte nii hea, kui Guy Savoy), on taas jälle kõrgemale tõusnud. 

Maailmakuulsatest nimedest on Arzak olnud edetabelis juba 9 aastat ja Thomas Kelleri restoran Per Se 7 ehk küll kaks aastat vähem, aga selle eest igal aastal Top 10-s. Per Se oli ka 2009.a. Põhja-Ameerika parim restoran, sellel (ja ka eelmisel) aastal sai selle au omale aga Chicagos asuv Alinea

5 kommentaari:

Pille ütles ...

Päris põnev edetabel oli tänavu. Kahjuks ei saa kekata, et olen maailma parimas käinud - Nomasse pole veel jõudnud. Kui El Bulli oli kolm aastat edetabeli tipus, siis oli küll hea tunne (käisime seal mehega aprillis 2008). Praegusest edetabelist saan omalt poolt kiita vaid rubriigis 51-100 olnud Maison Pic'i Valance's - ja seal oli tõeliselt tore.

Silja Luide ütles ...

Pille, El Bulli kogemus on kindlasti erakordne ja teeb suisa kadedusest roheliseks, sest restoran on ju lahti veel vaid loetud päevad!:)
Nomas söömisega ei saa kahjuks ise ka uhkustada, rääkimata sellest, et sinna üldse õnnestuks lauda broneerida. Nomas broneeritakse lauad vist loetud tundide (kui mitte minutite) jooksul ära kohe, kui süsteem võimaldab ehk kuu alguses kolm kuud ette. Olen juba jaanuarist saadik üritanud seal kohti kinni panna, aga olen alati hiljaks jäänud:(

Anonüümne ütles ...

Samas Pille Pici peakokk Anne valiti selsamal võistlusel parimaks nais chefiks!


Kristel

Pille ütles ...

Anne oli väga võluv: http://www.flickr.com/photos/naminami/3854726721/ ja Ferran ka ;) http://www.flickr.com/photos/naminami/2403906228/

Silja Luide ütles ...

Pille, vaatasin Su pilte ja La Maison Pic'i toidud on nii ahvatlevad, et tekkis isu kohe Valence'i sõita:) Ilmselt tuleb järgmise Pariisis-käiguga ühildada ka Valence'i minek. Kuidas teie sinna Eestist reisisite? Lendasite Lyoni?

Aga teiselt lingilt pilt ei avane.