4 munakollast
400 g kondenspiima
125 ml laimimahla (u 3 laimi)
2 tl laimikoort
Kaunistamiseks
tuhksuhkrut
laimikoort
laimifileesid
vahukoort
Kui teed muretaina ise, siis läheb vaja
250 g jahu
125 g väikesteks tükkideks lõigatud külma võid
2-3 spl jäävett
2 spl suhkrut
1/4 tl soola
Muretaigna tegemiseks sõelu jahu ja sool kaussi. Lisa suhkur ning võitükid ja näpi jahu võiga purutainaks (meenutab saiapuru). Tee keskele lohk, lisa peaaegu kogu vesi ja sega noaga hakkides läbi. Vajaduse korral lisa veel vett (teelusikatäis korraga), kuni tainas kokku hakkab. Suru taigen palliks kokku, kata kilega ja pane 20-30 minutiks külma.
Rulli taigen lahti ja pane 24 cm läbimõõduga võitatud ja jahuga ülepuistatud vormi. Pane vorm veel 15 minutiks külma, et tainas "maha rahuneks" ja küpsetamise ajal vähem kokku tõmbuks.
Küpseta põhja 180 kraadi juures kõigepealt 10 minutit raskuse all. Raskuseks aseta kõigepealt põhjale küpsetuspaber v toidukile, mille peal on kas kuivatatud oead v herned v keetmata riis. Pärast 10 min möödumist võta raskus vormist välja ja küpseta põhja veel 4-5 minutit, kuni põhi on kuiv. Lase põhi täielikult jahtuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar