laupäev, 2. aprill 2011

Piimašokolaadi-maapähklivõie ehk "Nutella" ja peanut butter saavad kokku

Internetis on mitmeid häid retsepte tavalise koduse "Nutella" valmistamiseks, aga eriti tore on World Nutella Day veebileht, sest siin on lisaks erinevatele "Nutella" valmistamise viisidele toodud ära ka sajad erinevad variandid "Nutella" kasutamiseks igasugustes küpsetistes. Uskumatu, mida kõike "Nutellast" teha annab!:)

Mina teen šokolaadivõiet omamoodi, sest minu üks suuri lemmikuid on crunchy peanut butter e tükkidega maapähklivõie ning sellest ajendatuna otsustasin teha maapähklitest ja mandlitest mandlitükkidega kreemi (originaalis kasutatakse "Nutella" tegemiseks sarapuupähkleid). Olen kasutanud ka ainult maapähkleid ja tulemus on väga hea, eriti kui kasutada tavalise mandlitükkidega piimašokolaadi asemel piimašokolaadi soolatud mandlitega. Maitseb nagu eriliselt hea crunchy peanutbutter'i magusam šokolaadine variant! Magus (aga mitte liiga) ja kergelt soolase nüansiga:)

















100 g kooritud maapähkleid
100 g kooritud mandleid
(v kahe esimese asemel 200 g kooritud maapähkleid)
300 g mandlitükkidega piimašokolaadi (eriti hea on piimašokolaad soolatud mandlitega)
(1,5 spl vaniljesuhkrut)
4 spl naturaalset kakaopulbrit
30 g (rafineerimata roo)suhkrut
7 spl õli (rapsiõli sobib väga hästi)

Kooritud mandlid ja maapähklid röstida pannil v ahjuplaadil 180 kraadi juures kuni need kergelt pruunikaks muutuvad. Mõlemal juhul sega neid (pannil tihedamini), et pähklid ühtlaselt pruunistuksid. Kui kasutad koorega mandleid, siis tuleks need enne röstimist ära koorida. Koort saab lihtsalt eemaldada, kui mandlid blanšeerida ehk keevas vees paar minutit keeta, kurnata ja siis näppude vahel v noaga koor eemalda. Loomulikult võid kasutada ka ainult maapähkleid - neid saab vist igast poest ka kooritult osta.

Pärast röstimist püreesta pähklid köögikombainis v blenderis ühtlaseks pastaks.

Šokolaad sulata vesivannil. Sulatatud šokolaadi hulka sega pähklipasta ja ülejäänud ained (mina enamjaolt vaniljesuhkrut ei kasuta). Sega kõik hoolikalt ühtlaseks kreemiks. Kui soovid aga ühtlast ilma mandlitükkideta varianti, siis võid lisada sulatatud šokolaadi jt koostisosad köögikombaini v blenderisse pähklipasta juurde ning siis kogu massi ühtlaseks töödelda. Mulle aga mandlitükid meeldivad ja mina segan kõik ained sulatatud šokolaadi hulka:)

Šokoladivõie pane purki v serveeri kohe. Sellest kogusest saab natukene rohkem kui 0,5 liitrise purgitäie kreemi. Kui on sõbrad külla tulemas, siis võid šokolaadivõide lihtsalt kaussi panna, sest nii on seda lihtsam kätte saada, ja kuna "säilitamiseks" niikuinii midagi ei jää, siis purgi otsimisega pole üldse vaja vaeva näha:)

Kommentaare ei ole: