kolmapäev, 27. aprill 2011

Šokolaadi-toorjuustu marmorkook

Põhi
180 g šokolaadiküpsiseid
80 g võid

Täidis
400 g toorjuustu
400 g kohupiimapastat
1,5 dl (rafineerimata roo)suhkrut
1 spl vaniljesuhkrut
4 muna
200 g tumedat šokolaadi

Purusta küpsised ja sulata või ning sega need ühtlaseks. Vajuta segu 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale.

Täidiseks vispelda toasoe toorjuust suhkruga ühtlaseks kreemiks. Lisa toasoe kohupiimapasta ja vispelda see kreemi hulka. Lisa vaniljesuhkur ja vispelda sisse ükshaaval toasoojoad munad. Vala pool toorjuustukreemist teise kaussi.

Sulata šokolaad veevannil. Lisa sulanud šokolaad poole toorjuustukreemi hulka. Kalla koogivormi põhja peale kõigepealt toorjuustukreem ja seejärel šokolaadiga segatud kreem. Tõsta lusikaga natukene alt üles mõlemat kihti segamini, et jääks nö marmorkoogi efekt.

Küpseta ahjus 160 kraadi juures 1 h. Juurde sobivad ideaalselt maasikad v maasikapüree, kaunistamiseks valge ja tumeda šokolaadi laastud.

Kommentaare ei ole: