esmaspäev, 21. mai 2012

Soolased trühvlid

Kuna Mari-Liisi retsepti järgi tehtud kilutrühvlid on alati väga populaarseks osutunud, siis mõtlesin valmistada ka vana-kooli suure lemmiku singirullide ainetel singitrühlveid riivjuustu ja natukese küüslauguga. Välja tulid väga mõnusad snäkid, mis kilutrühlvitega edukalt peolaulal konkureerivad. Algset igati head ja töötavat retsepti olen siiski aja jooksul muutnud lisades ühe keedetud muna ja 50 g kilu (originaalis oli 2 muna ja 150 g kilu), sest nii ei ole toorjuust mitte domineeriv, vaid rohkem siduva aine rollis. 

Riivleiva olen ise teinud, sest poes müüdav ei pidanud just eriliselt hea kvaliteediga olema - pole seda julgenud isegi proovida mitte:) Riivleiva valmistamiseks olen kasutanud kahte varianti. Võid leiva lihtsalt riivida ja seda siis kuival pannil v ahjus plaadi peal kuivemaks röstida. Teine variant on kõigepealt valmis teha leivakrõpsud ja siis mõned neist köögikombainis peeneks jahvatada. Mulle meeldib selline leivapuru rohkem, sest see on oluliselt ühtlasem. Ja lihtsam teha ka, sest leivakrõpsude tegemisel tuleb lihtsalt mõned neist kõrvale panna ja puruks töödelda, samuti ei ole tüütut riivimisprotsessi ega kuivatamist.


Kilutrühvlid:
200 g vürtsikilu fileesid
200 g toorjuustu
3 keedetud muna
tilli ja/või murulauku
riivleiba

Haki noaga või köögikombainiga või vajuta kahvliga kilud peeneks. Kui kilud on liiga soolased, võid  neid u paarkümmend minutit piima sees leotada ja need siis köögipaberiga ära kuivatada.
Haki till ja/või murulauk peenelt, vajuta munad kahvliga pudruks. Sega toasooja toorjuustuga ühtlaseks massiks. Tee massist käte vahel palliksed ja veereta neid riivleivas. Hoia külmas ja tarbi samal päeval.

Singitrühvlid:
200 g sinki
30 g peenelt riivitud juustu (soovi korral)
200 g toorjuustu
3 keedetud muna
1 väike küüslauguküüs
tilli ja/või murulauku
riivleiba

Haki köögikombainiga sink ja küüslauguküüs peeneks, riivi peene riiviga juust, vajuta munad kahvliga pudruks ja sega kõik toasooja toorjuustuga ühtlaseks. Lisa soovi korral peenelt hakitud murulauku ja/või till. Tee massist käte vahel palliksed ja veereta neid riivleivas. Hoia külmas ja tarbi samal päeval.

2 kommentaari:

Mari-Liis Teppo ütles ...

Meil on seltskonnaüritustel alati ka lapsi ja seetõttu läksin lihtsamat teed ja tegin võietega kohe kooriklieva peale "võileivad" valmis. Need unustatud maitsed on tõeliseks hitiks osutunud :) Mõlemad võided on väga maitsvad ja soovitan ka teistel proovida!

Silja Luide ütles ...

Mul on hästi hea meel lugeda, et segud meeldisid - aitäh tagasiside eest, Mari-Liis!:) ja väga lahe loominguline lähenemine - peaks ise ka mõnikord niimoodi proovima, kui omatehtud riivleiba parasjagu käepärast ei ole:) päikest Sulle ja jätkuvat kokkamisrõõmu!