See siin on nüüd üks hästi lihtne ja kiire indiapärane toit India pähklitega, mis on mõnusalt vürtsikas ja mulle endale väga meeldib:) Ma tegelikult teen igasuguseid aasiapäraseid toite (nt karrisid) ikka päris tihti, aga blogida neist ei õnnestu peaaaegu kunagi, sest esiteks jäävad koostisosad üle mõõtmata-kaalumata, rääkimata kõigi toiduainete korralikust üles märkimisest, ja teiseks ei saa ma soojast toidust peaaegu mitte kuidagi pilti. Ma alati imestan, kui mõned blogijad räägivad, kuidas terve pere näljasena ootab, kuni toidust pilti tehakse:) Mitte, et selles muidugi midagi halba oleks - igas peres oma reeglid, aga mulle endale käib see lihtsalt üle jõu:) Ma küll armastan oma blogi väga, kuid ma ei suuda seda kunagi ei endale ega teistele teha, et lasen toidul jahtuda ja inimestel toidulõhna sees näljasena istuda, kuni ma pildi tehtud saan. Kui ikka on külalised v mõni üritus, siis on pildistamine paraku täiesti välistatud - eriti veel, kui oled jutuhoos ja juba veini jood, on ikka väga raske minna toiduga teise tuppa mediteerima:) Aga ma otsustasin selles osas edaspidi veits tublim olla ja häid vürtsikaid retsepte jagada, sest vürtsised toidud on lisaks sellele, et need on jube head, ka väga kasulikud!!! Nt raamatus "Toiduga vähi vastu", mida ma veel kahjuks lugeda ei ole jõudnud, pidi muuhulgas ka vürtsika toidu kasulikkusest räägitama:)
Praegusel ajal on igasuguseid Aasia toite ikka tõeliselt hea ja lihtne teha, sest kõiki koostisoasi saab kas mugavalt ja soodsalt tellida (Umami'st) või siitsamast Tallinnast osta (Piprapood). Ma küll tulin vanast harjumusest oma viimaselt reisilt koju kotitäie maitseainetega, sh nt Hiina viievürtsisegu, mida tegelikult aga saab nüüdsel ajal juba nii Umamist kui ka Piprapoest endale soetada. Garam masala maitseainesegu ongi seekord Umami'st pärit.
1 suur sibul v 2 väiksemat sibulat
4 spl tomatipüreed
50 g India pähkleid + u peotäis röstitud pähkleid toidu peale
2 tl garam masala't
2 küüslauguküünt
1 spl sidruni- v laimimahla
0,5 tl jahvatatud kurkumi
1-2 tl meresoola
1 spl maitsestamata jogurtit v keefiri
paar peotäit hakitud värskeid koriandrilehti
400-500 g kana kintsu- v rinnafileed
1-2 paprikat
u 3 dl kanapuljongit
Haki sibul tükkideks ja pane koos tomatipüree, India pähklite, garam masala, küüslauguküünte, sidrunimahla, kurkumi, soola, jogurti v keefiri ja sidruni- v laimimahlaga blenderisse v köögikombaini ning töötle ühtlaseks.
Kuumuta pannil õli (u 2 spl) ja vala pannile vürtsisegu. Kuumuta vürtse pidevalt segades keskmisel kuumusel u 2 minutit. Lisa pannile pool tükeldatud koriandrist, tükeldatud parika(d) ja kana ning prae segades paar minutit. Vala juurde puljong, kata pann kaanega ja lase tasasel tulel u 15 minutit podiseda kuni kana on pehme. Lisa ülejäänud koriander, puista peale röstitud India pähkleid ja serveeri keedetud riisiga (mulle meeldib pruun riis, see on pildil ka).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar