neljapäev, 11. oktoober 2012

Pasta ahjutomatite ja krevettidega


Blogida ei mul kahjuks hetkel kohe üldse aega ... aga varsti saate teada, miks:) Seniks aga õnnestus mul leida midagi veel blogi draft'ide hulgast. Siin on üks pasta, mis valmis siis, kui Katriniga ühe ajakirja jaoks kokkasime, st mina tegin retseptid ja valmistasin toidud, Katrin pildistas. See oli tegelikult juba tükk aega tagasi ja brownie kõrvitsaga oli üks neist toitudest, mis tol korral valmis. 

See pasta on hästi lihtne ja jube hea, niiet ise olen seda päris mitu korda teinud. Väheke põnevama nüansi annavad ahjutomatid. Kui suvel on turult ja isegi parematest poodidest võimalik saada täitsa tomati moodi tomateid, siis enamiku aja aastast tasub tomatiteid ahjus röstida, et need natukene rohkem tomatiselt ja magusamalt maitseksid:)

Ahjutomatid:
400 g väikseid tomateid
soola, suhkrut, pipart ja oliiviõli

Pasta:
170 g krevette soolvees
250 g spiraalmakarone v pennesid
2 küüslauguküünt
2-3 spl pestot
oliiviõli
50 g parmesani
soovi korral peotäis värskeid basiilikulehti
värskelt jahvatatud musta pipart

Lõika tomatid pooleks ja pane lõikepind üleval pool ahjuvormi. Nirista peale oliiviõli, puista natukene suhkrut, jahvata pipart ja soola ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 25 minutit. 

Keeda pasta soolvees vastavalt pakendi juhistele ja nõruta. Nõruta ka krevetid. 

Haki küüslauguküüned peeneks. Kuumuta poti põhjas oliiviõli ja prae selles madalal kuumusel hakitud küüslauku paar minutit. Lisa nõrutatud pasta, krevetid, tomatid ja pesto. Maitsesta pipraga ning serveeri kohe. Peale riivi parmesani v tõmba juustunoaga õhukesi parmesanilaaste ja puista basiilikulehti.


2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga maitsev oli!

Silja Luide ütles ...

rõõm kuulda :)