teisipäev, 24. juuni 2014

Basiilikuvinegrett

Minu viimase aja lemmik on basiilikulehtedest ja kapparitest valmistatud kerge küüslaugumekiga kaste, mis sobib suurepäraselt nii igasugustele grillitud aedviljadele (näiteks suvikõrvits, baklažaan, paprikad, tomatid) kui ka küpsetatud või praetud juustule (nt halloumi) peale valamiseks. Olen seda kasutanud ka tavapärase palsamiäädikast valmistatud kastme asemel klassikalisel tomati-mozzarellasalatil ja on samuti igati hästi sobinud. 

Pildil värsked kodumaised tomatid ja praetud halloumi - mõnus lihtne argiõhtusalat, aga suurepärane (ja ülimalt lihtne ja kiire) ka igasugustel aiapidudel ning grilliõhtutel pakkumiseks.

Soovin kõigile imeilusat Jaanipäeva ja toredat suve, mis paar päeva tagasi märkamatult algas! 

4 sl extra virgin oliiviõli
1 sl sidrunimahla
1 sl kappareid
1 peotäis (u 20 tk) basiilikulehte
1 küüslauguküüs
soola ja värskelt jahvatatud pipart

Püreeri blenderis oliiviõli, sidrunimahl, kapparid, basiilik ja küüslauk ning maitsesta soola ja pipraga. Nirista grillitud aedviljadele, juustule või salatile.

Kommentaare ei ole: