teisipäev, 8. märts 2016

Tervislikud ja hõrgud trühvlid naistepäevaks

Palju õnne kõigile naistele tänase ilusa päeva puhul! Või õigem oleks vist öelda - head naistepäeva! :)

Sellest, et maiustamine võib olla ka tervislik ja et tervislik söömine ei pea üldse mitte välistama magustoitude nautimist, olen juba korduvalt kirjutanud (nt siin). Need trühvlid siin on suurepärane näide kasulikest asjadest pakatavatest maiustest. Pähklitest ja kuivatatud ploomidest valmistatud komme nautides saab rahuldada oma magusaisu, kuid samas saab keha neist kasulikke toitaineid. Inimesed, kes maiustamist millegipärast "patustamiseks" peavad (ma ei tea küll miks, juba see sõna on õudne!), võivad pähkli-ploomikomme süümekateta nautida nii hommikukohvi kõrvale, lõunasöögi järgseks magusaks ampsuks kui ka magustoiduks õhtusel ajal, samas on need head snäkid ka toidukordade vahepeal, sest aitavad langema hakkavat veresuhkrut suhteliselt mõõdukal kiirusel tasakaalustada, sest nendes ei ole liiga "kiired" süsivesikud, vaid pigem just aeglaselt imenduvad. 

Need trühvlid on nii lihtsad, et nende valmistamisega saab ilusti hakkama ka mees, kes muidu kööki ei satu, aga miks mitte valmistada neid ise endale kingituseks?!? Teadagi - ise tehtud, hästi tehtud! :) 

Kui on aga soov teha sarnaseid ehk tervislikke ja maitsvaid komme, siis sobivad ka datlitrühvlid, kuivatatud puuviljade ja pähklitega kommid ning naistepäevaks justkui loodud šokolaadi-avakaado trühvlid. Kuid väga maitsvad (ja pisut pidulikumad) on ka šokolaadiglasuuris ploomikommid! :) 


Loodan, et kõigil tuleb täna imeilus lillerohke päev! :D 


200 g mandleid
250 g kuivatatud ploome
0,5 tl kaneeli
5 sl kookosõiesiirupit või vedelat mett
1 kuhjaga sl maapähkli- või mandlivõid (soovi korral)
katteks: kookoshelbeid (paar peotäit) või sõelutud naturaalset kakaopulbrit

Purusta mandlid köögikombainis puruks ja vala kaussi. Töötle kuivatatud ploomid köögikombainis ühtlaseks massiks, lisa purustatud mandlid ja ülejäänud koostisosad (va katteained) ning töötle ühtlaseks massiks. Vormi märgade kätega segust pallid ja veereta neid kookoshelvestes või sõelutud kakaopulbris. Retsepti kogusest saab u 30 trühvlit, hoida tasuks neid külmas.

Kommentaare ei ole: