reede, 26. juuni 2020

Suvine šokolaadi-maasikamagustoit kohupiimaga



Praegune meeleolu kahjuks blogimist ei soosi, sest sellise ilusa kuuma ilmaga on soov toas ja arvuti taga aega veeta paraku suhteliselt nullilähedane:) Ja ega pikalt köögis toimetada väga ei viitsi, vaid pigem tahaks toidu kiiresti valmis saada, et seda aeda või terrassile nautima minna. See maasika-rabarberikastmega kiire maius on just praeguseks ajaks ideaalne, sest ära saab kasutada kodumaist värsket kraami (koduaia rabarbrid ja maailma parimad ehk Eesti maasikad), kuid samas ei ole vaja pikalt kokkamisega vaeva näha. 

Tänases LP-s on aga kolm lihtsat retsepti, mida valmistada, kui on soov matkama minna. Nii Caesari wrap kanaga ja krõbedad kananäksid peedi-fetadipiga kui ka maasika-halvaakook on lihtsad teha ja samas maitsevad ühtviisi hästi nii aiapeol kui ka rabajärve ääres. Kõik need kolm on sellised toidud, mida ma ise suurima heameelega söön :)

Igal juhul täna pikemalt ei kirjutagi, vaid soovin kõigile suurepärast nädalavahetust! Nautige ilusat ilma seni, kuni saab :)

Vaja läheb:
200 g valget šokolaadi
200 g maitsestamata jogurtit
300 g vanillimaitselist kohupiimapastat
200 g vanillimaitselist kohupiima

Tükelda šokolaad ja sulata vesivannil. Klopi jogurt kohupiima ja -pastaga läbi, lisa sulatatud šokolaad ja sega ühtlaseks. Jaga nelja magustoidupokaali vm -anuma vahel ja aseta vähemalt tunniks külmkappi tahenema. 

Rabarberi-maasikakaste

200 g rabarberit
400 g maasikaid
100 g suhkrut
2 sl tsitruslikööri (soovi korral)

Aseta tükeldatud rabarber ja maasikad (suuremad marja lõika pooleks, teised võivad terveks jääda) koos suhkru, likööri ja 2-3 sl veega potti, lase keema tõusta ning lase madalal temperatuuril kergelt podisedes keeda 15-20 minutit kuni rabarber on lagunenud ja kaste pisut paksenenud. Vala kaste kaussi ja lase enne serveerimist täielikult jahtuda. 

Kommentaare ei ole: