pühapäev, 4. september 2011

Kanarullid salveiga




Selle toidu retsepti (õigemini koguseid) oleks päris raske kirja panna, sest sisuliselt seisneb kogu tegevus selles, et lihtsalt võtad kanafilee tüki, jahvatad peale soola ja pipart, paned peale mõne salveilehe, keerad peekonisse ning praed ära. Õnneks aga tuli siinkohal appi Itaalia köögi kokaraamat "The Silver Spoon", mille retsepti ära trükin, sest pmst nii ma seda ise ka tavaliselt teen. Retseptis on ettenähtud pancetta, mida tavaliselt saab Stockmannist, aga sellel nädalal oli ka sealne vorstilett sellest tühjaks ostetud, niiet kasutasin tavalist peekonit (eriti hea on toorsuitsupeekon). Pole vist vaja lisada, et ka nii on väga hea:) See toit on itaallaslikult geniaalne ehk lihtne ja kiire ning sobib nii pearoaks kui ka suupisteks. Mina nt teen aeg-ajalt selliseid kanarulle ka caesari salati peale, kokaraamat aga soovitab serveerida neid kanarulle radicchio salatiga. Värske salvei eest täname seekord Mari-Liisi!

4 nahata ja kondita kanafilee tükki (u neljandik ühest keskmise suurusega fileest)
8 värsket salveilehte
100 g õhukeselt viilutatud pancettat 
2 spl oliiviõli
soola ja pipart

Võid kana kergelt õhemaks tampida. Jahvata igale kanatükile peale soola japipart ning aseta peale kaks salveilehte. Rulli pancetta viilu sisse ja kinnita kokteilitikuga. Soojenda oliiviõli pannil, prae kanarullid neid kogu aeg keerates ühtlaselt pruuniks. Kata pann kaanega ja küpseta madalal kuumusel u 20 minutit lisades vajaduse korral 1 spl vett.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere, Silja!

Olen ammu tahtnud küsida üht asja oliiviõli kohta. Ma olen kuskilt kuulnud (ilmselt naistelt saunas), et külmpressitud (või neitsi-, nagu viimasel ajal poes lugeda saab) oliiviõli ei ole hea kuumutada, pidada tekkima mingid koledad ebatervislikud ühendid. Kas kasutad seega küpsetamisel mingit muud oliiviõli või Sind see kõlakas ei morjenda?

Tänud!

Silja Luide ütles ...

Tere-tere,
mina ka ei julge extra virgin oliiviõli kuumutada, sest see pidi tervisele suisa ohtlik olema, eelkõige tänu tekkivatele vähkitekitavate ainetele. Selle oliiviõliga pidi külll saama teatud tingimustel praadaida ehk kasutades külma panni (kuumale pannile ei tohtivat neitsiõli kindlasti panna!) ja õli mitte väga kuumaks lastes, aga mina lähen alati lihstama vastupanu teed ja kasutan praadimiseks enamjaolt tavalist rapsiõli. Oliiviõliga võib praadida, kui tegemist ei ole külmpress-õliga ja tavaliselt on sellisel õlipudelil peale märgitud, et seda võib praadimiseks kasutada. Niiet tasub olla ettevaatlik :) Jõudu!