esmaspäev, 26. september 2011

Šokolaadimousse

Lootsin, et saan jälle ühe maitsva õunakoogi küpsetada, aga igaks juhuks küsisin enne, kas ikka huvi on selle vastu. Selguski, et tahetakse hoopis šokoladimousse'i, kuhu kindlasti tuleb Tonka uba sisse panna:) Olen neid šokolaadimousse'isid, mille retseptid ka mu blogis on, teinud lugematu arv kordi, seetõttu sirvisin natukene perioodikat ja ajakirjast "Delicious" jäigi silma üks uus šokolaadivahu retsept. Tähelepanuväärne on restept selle poolest, et mousse'i ei tule üldse suhkrut lisada, aga samas on see ikka meeldivalt magus. Tegemiseks kulub u 15 minutit. Kogused on retseptis väikesed, niiet mina tegin kohe topeltportsu, aga tundub, et korrutades koostisosade kogust kolme v neljaga ei pruugi ikka veel PIISAVAT kogust šokolaadimousse'i saada...:)


125 ml vahukoort
125 g hakitud tumedat šokolaadi
2 muna
soovi korral ka
1 spl brändit
0,5 Tonka uba

Kuumuta vahukoort keskmisel kuumusel keemiseni ja vala šokolaadi peale kaussi. Sega šokolaadi sulamiseni, siis lisa brändi ja riivitud Tonka uba ning vispelda sisse munakollased. 

Eraldi kausis vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega õrnalt šokolaadisegu hulka. Pane magustoidukaussidesse ning hoia u 1-2 tundi külmas.

Serveeri vahustatud vahukoorega, kuhu on lisatud natukene suhkrut ja riivitud apelsinikoort.

Kommentaare ei ole: