teisipäev, 10. jaanuar 2012

Mozza

Eesti Maitsed Täna on nüüdseks jõudnud ka alles sügisel avatud Mozzasse. Selle projekti raames pakub Mozza kitsejuustu-ürdi, tomati-apelsini ja kanamaksa-metsapähkli määrdeid, mis serveeritakse grillitud ja enne lauale toomist üle röstitud täistera-ciabatta viiludega, et igaüks saaks ise endale meelepäraseid bruschetta'sid valmistada. Mozzat ja selle kõrval asuvat restorani Museum juhtiva Imre Kose arvates on eriliselt lahe kombo, mida ka kliendid väga armastavad, just kahe esimese määrde ehk kitsejuustu ja tomati-apelsini kreemide kooslus. Aga seda saate juba ise proovima minna, kuidas need maitsed tervislikul röstleival kokku sulavad ;-)


Koos pokaali Alsace'ist pärineva Grüner Silvaneriga on bruschetta komplekt 7.20 eurot

*Kaks esimest pilti on tehtud Lauri Laane poolt.

Mozza on Vahemere hõngu ja köögisuunitlusega lounge'i tüüpi koht, mis jagab restoraniga Museum nii kööki kui ka peakokka. Mina sattusin Mozzasse esimest korda sügisel koos toidublogijatega, et enne kinno minekut natukene juttu rääkida ja veini juua. Et aga kogu pakutav kraam, mida Imre meile tutvustas, tundus eriliselt ahvatlev, siis otsustasime kamba peale ära proovida praktiliselt kõik suupisted ja ka pearoad, niiet oleksime äärepealt kinno hiljaks jäänud ... Pärast seda õhtut võis aga nii mõnegi toidublogija FB seinalt lugeda vaimustavaid õhkeid Mozza köögi aadressil :) Igal juhul väga tore, kui mõni söögikoht tekitab inimestes selliseid siiraid positiivseid emotsioone!

Süüa saab Mozzas ka praadi (nt lambakoot, siig, vasikamaks, antrekoot) ja väheke teistmoodi suppe (musta läätse leem röstitud pardi ja kukeseentega ning kikerherne kreemsupp sooja õuna-kreekapähkli salatiga), aga Eesti kontekstis mõjub üllatavalt värskendavalt eelkõige nende salatilett, kus meelepärasest värskest ja marineeritud kraamist saab endale ise salati komplekteerida. Sööja saab valida endale sobiva salatipõhja ja kastme, mis purgiga eraldi juurde antakse, ning siis sinna peale igasuguseid muid lisandeid, nagu nt paremal olev salat, 


kus rohelisel salatil on marineeritud peet, marineeritud mozarellapallid, Parma singiga melon ja vürtsikas suitsurostbiif. Pole üldse paha!:D Mul küll viimasel ajal (no isegi juba mitu kuud) salati isu absoluutselt ei ole, aga sellise salati vastu poleks isegi mul mitte midagi:)




Eriti, kui näed sellist kaussi - hea meelega muidugi paluks selle tervenisti endale :D Ma ei saa midagi parata, aga minul isiklikult võtab selline kausitäis liha põlved nõrgaks :)

Aga lisaks suitsusele rostbiifile saab valida ka grillitud ja marineeritud seeni, marineeritud oliive ürtidega, tsitruse marinaadis krevetisabasid, vutimunaga heeringat, parmesanilaaste, kuivatatud tomateid, Parma sinki, erinevaid Itaaliast toodud mozarellasid jms. Ühele neist mozarelladest antakse siinses köögis juurde mõnus lepasuitsumekk ;-) Kastmetest aga saab võtta nt kukeseene-ürdikastet, jogurtikastet värske kurgi ja mündiga, kirsi-balsamicokastet jne.

Ja lisandeid saab võtta ka eraldi suupistetena väiksemates kaussides





















Nt kui ma täna ühe oma hea sõbraga Mozzas lõunal käisin, siis sõime eelroaks veini kõrvale marineeritud krevetisabasid

ja Melanzane-tüüpi ahjus küpsetatud baklažaaniviile tomati ja mozarellaga



Mozza on minu teada ainus koht Eestis, kus saab süüa Burrata't - kreemise sisuga mozarellat, mis tõesti sulab suus. Kusjuures, ei saa jätta mainimata, et ka siinkandis on juba piisavalt inimesi, kes oskavad seda hinnata - nädalas süüakse seda juustu Mozzas umbes 5 kg! :) 




Minule meeldivad eriti aga Mozza krõbeda koorikuga värsked saiad, mis lõuna ajal, kui esimesed külastajad saabuvad, on veel ahjusoojad. Ma ei teagi, kas ma olen Eestis saanud kuskil paremat saia, mis oleks sellise täiusliku krõbeda koorikuga, et juba esimese ampsuga tekib tunne, et oleks Pariisis ja sööks hoopis värsket boulangerie'st ostetud sooja baguette'i. Kusjuures eriliselt hea on see sai Mozza pestoga, mis erinevalt tavalistest ehk poe pestodest kodusele isetehtud pestole küll alla ei jää:)


Imre on ise ka nende küpsetistega rahul ja põhjusega :)

Ka grissini'd on ise tehtud ja värsked. Nii suuri saiapulki vist ikka poest ei saa või mis? :)
Vot selline päikseline Vahemerehõnguline oaas on vanalinna äärele tekkinud, kus soe ja sõbralik teenindus paneb I-le veel täpi peale:) Lõpetuseks aga mõned pildid interjöörist, et need, kes Mozzasse veel jõudnud ei ole, teaks, mis ees ootab :)



3 kommentaari:

Kristel ütles ...

Mina käisin ka Mozzas. Toit oli tõesti keskmisest parem, aga eriti tore oli väga armas ja sõbralik ja menüüd hästi tundev ettekandjaneiu. Võib teine ja kolmas kordki minna.

Anonüümne ütles ...

Lugesin, vaatasin 2 esimest pilti ja keel hakkas ripakile vajuma, et mis nipiga sellised pildid... siis lugesin edasi. hea petekas :)

Silja Luide ütles ...

Kristel, rõõm kuulda! Ma ise olen ka Mozzas väga sõbralikku teenindust kohanud - tunned kohe, et oled oodatud!:)

Katrin, einoh petekas tõesti!:D kuna nende kahe pildi tegemiseks kulus poole rohkem aega, kui kõigi ülejäänute, siis oleks ju kahju inimestega neid ilusaid pilte mitte jagada:) aga ehk järgmine kord v äkki ülejärgmine kord enam petekat ei ole, kes teab?! inimene on ju õnneks arenemisvõimeline :D