kolmapäev, 11. jaanuar 2012

Vahtrasiirupimaitseline juustukook

Vahtrasiirupimaitselised küpsised tekitasid soovi sobitada nendega üks kook (ma tean, kõlab veits imelikult, aga mis teha), täpselt nii, nagu tänu iirikreemimaitselistele küpsistele sündis Bailey's juustukook, mis on osutunud ootamatult populaarseks:) Vahtrasiirupiga juustukook on aga sama hea ja kreemine nagu iirikreemimaitseline kook, niiet soovitan ka seda proovida ;-)


Põhi:
180 g vahtrasiirupimaitselisi küpsiseid
70 g sulatatud võid
60 g röstitud mandlilaaste v röstitud ja kooritud sarapuupähkleid

Täidis:
400 g maisestamata kohupiimapastat
100 g hapukoort
400 g mascarponet vm toorjuustu
2 muna ja 2 munakollast
1 kuhjaga tl maisitärklist
2,5 dl (250 ml) vahtrasiirupit
soovi korral paar spl mett v heledat rafineerimata roosuhkrut

Kate:
u 3 spl vahtrasiirupit
suur peotäis röstitud mandlilaaste

Kui kasutad mandlilaastude asemel pähkleid, siis koori need enne nii, nagu siin kirjas. Purusta küpsised ja mandlilaastud v pähklid köögikombainis ning sega sulatatud võiga. Pane segu 24 cm läbimõõduga küpsetusvormi põhja.

Vispelda toorjuust, kohupiimapasta ja hapukoor segamini, lisa edasi vahustades ükshaaval munad, munakollased, maisitärklis ja vahtrasiirup. Kui soovid hästi magusat kooki, siis lisa ka mesi või roosuhkur, aga maitse enne toorjuustusegu, kui magusat juurde lisad. Vala juustukreem koogipõhjale ja küpseta fooliumi all 160 kraadi juures 1 h. Eemalda foolium ja küpseta veel 15 minutit. Lase jahtuda ning enne serveerimist nirista koogile vahtrasiirupit ja puista peale röstitud mandlilaastud.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kuna sul ainete nimistus oli maisitärklis ja pärast enam ei olnud siis eeldasin, et see tuli sisse vispeldada kõige lõpuks. Aga mis arvad kui peale teha Tosca katte? Mul sai nimelt hea vahtrasiirup kodust otsa. Muide sinna kooki läheb täpselt üks pudel Marks Spenceri vahtrasiirupit.
Margot

Silja Luide ütles ...

Vot ei tea, kuhu see maisitärklis tegevuskäigust kadus, aga parandasin nüüd vea ära :) Tänud, Margot, täheleapnu juhtimast!
Ma Tosca-katet ei julge soovitada, sest see tahab kõrgema temperatuuriga küpsemist ja ma üldse ei kujuta ette, kuidas see toorjuustukoogiga sobib... Aga sellest pole hullu, kui siirup otsas, nirista peale vedelat mett, aga piisab ka ilmselt röstutud mandlilaastudest. Kui sa teinekord ette tead, et pole ei siirupit ega mett, mida peale panna, siis tee lihtsalt kook veits magusam. Proovin täna veelkorra neid mandleid teha - vaatame, kuidas 150 kraadi töötab :)