laupäev, 7. jaanuar 2012

Suitsukana-kodujuustu quiche





Ma ei hakka pikalt jutustama, sest pean kohe varsti sadamasse minema, et Stockholmi sõita, aga JUBE HEA PIRUKAS on!!! Proovige järgi, kui ei usu ;-) Ilusat nädalavahetust kõigile!!!
Ahjaa, pildid tegi taaskord Zoran :)

Põhi:
2,5 dl riisi- v nisujahu (pildil oleva piruka põhi on riisijahust)
75 g võid
1 dl kodujuustu
0,5 tl soola

Täidis:
3 muna
250 g kodujuustu
200 g suitsukana
2 spl magusat tšillikastet
50-100 g riivitud juustu
hakitud tilli v tüümianilehti

Näpi omavahel segamini põhja koostisosad, tee nendest pall ja keera kilesse. Pane tainas vähemalt pooleks tunniks külmkappi. Külmast võttes suru taigen ettevalmistatud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja servadele. Torka põhi tihedalt kahvliga läbi ja küpseta seda 200 kraadises ahjus 10 minutit. 

Tükelda kana ja sega omavahel kõik täidiseained. Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 25-30 minutit. Pirukas on kõige parem soojalt.


1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

see oli tõesti lihtne teha ja maitsev!